WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 47: jarig

door | 24 november 2016 | Overige, WOT | 5 reacties

Jarig: niet iedereen ziet er zo goed uit op zijn 39e!

Jarig ~ 1) Een jaar ouder 2) Geboortedag 3) Geboortedag gedenkend 4) Geboortedag vierend 5) Je geboortedag vierend 6) Jongensnaam 7) Verjaardag 8) Verjarend 9) Zijn geboortedag vierend 10) Zijn verjaardag vierend


Er is er een jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Martha! Ja, ik ben vandaag jarig! Ik mag 39 kaarsjes uitblazen op mijn verjaardagstaart. En omdat ik op donderdag jarig ben dit jaar, ga ik de WOT daar eens lekker voor misbruiken. Dat mag best, zo een keer in de zes jaar.
Jarig: niet iedereen ziet er zo goed uit op zijn 39e!Vroeger keek ik ernaar uit: weer een jaar ouder, weer een jaar verder, bijna volwassen, bijna achttien, bijna twintig… En toen werd ik 29 en kreeg ik kriebels. Ik was al bijna dertig! En wat zag ik er tegenop om de roaring twenties achter me te laten. Dertig jaar oud. Het leek een enorm hoge drempel. En het bijbehorende dertigersdilemma lag al op de loer: is dit het nou? Is dit nu mijn leven? Wat is er nog meer?

Nu ben ik dan jarig

Ik ben een jaartje ouder, de eerste minuscule kraaienpootjes beginnen zich rond mijn ogen te tonen. Ik heb de eerste grijze haren al ontdekt. En ik merk dat mijn lichaam, ondanks het vele sporten, toch wat makkelijker geblesseerd raakt dan vroeger.
En die veertig nadert ook steeds sneller. Opnieuw een drempel die ik geloof ik liever niet over wil. Want dat is toch wel een hoge drempel. En natuurlijk weet ik ook wel: het leven begint na veertig. Ik hoop echter dat ik nog heel lang 26 wordt geschat. Want zo voel ik me ook. En dan nu het allergrootste cliché dat ik eigenlijk niet eens wil noemen, maar dat toch heel toepasselijk lijkt op dit moment:

Je bent zo oud als je je voelt

Ik ga vandaag lekker sporten en dan een beetje werken. ‘s Avonds eet ik bij mijn moeder en krijg ik mijn cadeautje. Ik weet al wat het is. Mijn verjaardag vier ik pas veel later met een traditionele zitverjaardag: de familie zit en ik ren de benen uit mijn reet om iedereen te voorzien van koffie, thee en limonade. En taart. Dat ook.
Vier jij je verjaardag? En zo ja, hoe vier jij je verjaardag? Of ben je er klaar mee en vier je het niet meer? Misschien heb je wel wijze levenslessen die jij in je 39e levensjaar hebt geleerd en die je mij nu wil meegeven. Je mag me overigens ook helpen om die drempel van de veertig jaar een beetje te verlagen. Alles is welkom. Ik lees het graag.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

  1. carel de mari

    vanavond een serenade die je morgenochtend om 8 uur bereikt en dus als een aubade zal klinken. Mijn donderdags schrijfsel komt als gebruikelijk op de vrijdag http://wp.me/p5Ubpg-2ta

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 47: jarig | Anna Maria in het Nederlands - […] verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een…
  2. #WOT deel 47: jarig - Mighty Musings - […] Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter…
  3. Jarig: #WOT deel 47 - StukjesStukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest