Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 6: trots

door | 05 februari 2015 | Overige, WOT | 3 reacties

Trots ~ 1) …ondanks dat ‘t steen is (crypt.) 2) Aanzienlijk 3) Arrogant 4) Arrogantie 5) Air 6) Aanmatiging 7) Aanmatigend 8) Bluffen 9) Bats 10) Deftig 11) Desondanks 12) Dapper 13) Eer 14) Eigenwaan 15) Eigendunk 16) Edel 17) Eergevoel 18) Elitair 19) Flink 20) Fier 21) Fierheid 22) Ferm 23) Groots 24) Gevoel van eigenwaarde 25) Glorieus 26) Grootsig


Trots zijn is één van de zeven hoofdzonden. Dat zie je ook aan de betekenis arrogantie. Ik denk namelijk dat er niet veel mensen zullen zijn die arrogantie een goede eigenschap vinden. Maar volgens mij mag je in balans best wel trots zijn op dingen die je bereikt hebt. Jezelf erop laten voorstaan is mijns inziens uit balans trots zijn. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Waar ben ik trots op?

Ik ben trots op:

 • Mijn besluit om ondernemer te worden
 • Mijn doorzettingsvermogen
 • Het feit dat ik ruim 46 kilo ben afgevallen
 • Het feit dat ik steeds meer zelfvertrouwen krijg

Sommige mensen zullen mijn groeiend zelfvertrouwen zien als arrogantie en dat ik me beter voel dan anderen, maar dat laat ik dan lekker bij die mensen.
Ik ben heel benieuwd waar jullie trots op zijn. Wat voelen jullie bij het woord trots? Mag jij trots zijn van jezelf? Wanneer vind jij trots doorslaan naar hoogmoed (niet vallen hoor) en is trots zijn uit balans?
Laat je reactie achter onder dit blog of zet een link naar je eigen blog neer. Ik lees het weer graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Liesbeth

  Mooi Martha! Je hebt alle reden om trots te zijn!

  Antwoord
  • Martha

   Dank je wel Liesbeth 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - #WOT deel 6: trots http://t.co/lBLKxkBfIN
 2. LiesbethvBerkel (@LiesbethvBerkel) - RT @drspee: #WOT deel 6: trots http://t.co/lBLKxkBfIN

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest