Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 7: Ruimte

door | 14 februari 2013 | Overige, WOT | 5 reacties

Ruimte ~ Het begrip ruimte kent de volgende onderverdelingen: richtingen, vlakken, kinesfeer, lagen, vorm van het lichaam, vormverandering, patronen, plaatssituering in de ruimte, opstelling, unifocus/multifocus, ruimtelijke intentie.
Ruimte heeft voor mij een aantal betekenissen en is wel belangrijk voor mij.
Ten eerste wilde ik vroeger altijd astronoom worden. De ruimte bevatte voor mij zoveel mysteries en ik zou dat mysterie gaan ontdekken. Tot ik ontdekte dat je om astronoom te worden goed moest zijn in wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Dat was ik niet. Dag droom.
Een andere vorm van ruimte is de ruimte die ik om mij heen heb en wil hebben. Vroeger liet ik mensen vaak in mijn persoonlijke ruimte komen. Tegenwoordig niet meer. Steeds vaker zeg ik: “Ik voel me enigszins crowded, zou je een stapje achteruit willen zetten.” Vooral tegen mijn leerlingen als ze aan mijn bureau komen met vragen, liefst met zijn allen tegelijk.
De derde vorm van ruimte is de ruimte in mijn rug. Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn auto total loss reed. Sindsdien ben ik aan het tobben, hoewel de echte pijn pas in oktober kwam opzetten. In juni ben ik gestart met fysiotherapie. De fysiotherapeut vond dat ik mijn rugspieren moest versterken. Veel oefeningen gedaan met spierversterkend effect. Ik klaagde over pijn, maar de fysio vond dat ik vooral met de oefeningen door moest gaan. Eigenwijs als ik ben, ben ik ergens in september gestopt met de oefeningen. Ik vond tien kilo per arm en steeds meer pijn genoeg om terug te gaan naar de dokter. 
De dokter liet mij op zo’n bank met van dat knisperende papier gaan liggen en deed wat beenbewegingen. “Je bent heel lenig,” zei hij, “maar je rugspieren zijn zo sterk dat ze je hele rug kromtrekken.” En bedankt fysio.
De volgende stap: acupunctuur en voetreflexologie. De dame waar ik bij liep deed dit samen in de behandeling. Het is ontzettend relaxend om als een soort speldenkussen op een stoel te zitten en de pijn zakte ook weg. Zodra ik echter in de auto stapte, was ook de rugpijn weer terug.
Nu heb ik twee sessies gehad met een chiropractor. Ze heeft mijn rug gevoeld en concludeerde dat er niet genoeg ruimte tussen mijn wervels zit om genoeg vering te hebben. Een ruggegraat hoort namelijk vering te hebben, net zoals de vering in je auto om hobbels op te vangen. Ik hoop dat zij de vering terug kan brengen.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.
photo credit: Ellieboat via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

 1. Cin

  Dat wil ik ook! En dan weer gewoon kunnen lopen en zo

  Antwoord
 2. Linda Kwakernaat

  Dat een fysio gewoon doorgaat!
  Gelukkig heb ik andere ervaringen.
  Ik hoop dat je baat bij de chiropractor hebt!

  Antwoord
  • drspee

   Ik heb ook andere ervaringen, maar dit valt toch vies tegen. Ik zei dat ik er pijn van had, maar nee ik moest gewoon de oefeningen doen, dan zou de pijn vanzelf weggaan. Tot ik me op een nacht omdraaide en wakker werd van de pijn, iedere keer dat ik me omdraaide. Dat leek me niet goed… Exit fysio

   Antwoord
 3. Irene

  Tjemig, dat dat ongeluk zo’n impact had. Verdorie zeg… Dat wens je niemand toe. Succes en cups up!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest