Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 8: Attitude

door | 20 februari 2014 | Overige, WOT | 1 reactie

Attitude ~ gedrag, instelling, houding

kat met attitude

katten hebben soms ook een attitude bron


Sommige mensen hebben het: een attitude. Een houding waar ik absoluut niet tegen kan. Zo’n air waarmee ze naar iedereen van niet gelijke ‘stand’ kunnen kijken alsof ze een kakkerlak zijn. Alsof die ander onder een steen vandaan is gekropen of als wc-papier dat aan hun schoen is blijven plakken na toiletbezoek. Waar ik dan weer hartelijk om kan lachen, omdat ik dat dan weer erg rechtvaardig vindt. Eigen schuld, poep aan je schoen.
Maar goed. Nu even serieus.
Ik vind veel sporters ook een bepaalde attitude hebben. Dat hebben ze vast nodig omdat ze anders niet zo goed zouden zijn geworden. Ik las dus net een column op het AD, gedeeld door vriendin S. op Faceboek, want ik lees het AD zelf niet, over Sven Kramer en zijn zure glimlach bij de huldiging op de tien kilometer. Thijs Zonneveld schreef het artikel. Hij beweert dat Sven best mag balen van zijn zilveren medaille. Dat mag hij van mij ook. Natuurlijk! Ik zat ook even met een brokje in mijn keel toen Sven het niet ging halen. Maar Zonneveld maakt het wel heel erg.

Sporters hebben vaak een attitude

Een attitude die ik niet trek. Het draait altijd alleen maar om hen. Wil een andere club ze hebben, dan pakken ze zonder pardon hun spullen en gezin in en verhuizen naar de andere kant van het land of zelfs naar de andere kant van de wereld, zonder rekening te houden met hun gezin. Dat zo’n gezin daaraan kapot kan gaan, interesseert ze niet. Zo’n houding bevalt me absoluut niet. Ik snap ook best dat veel sporthuwelijken kapot gaan. Je kunt je niet altijd blijven wegcijferen en dat verwacht de sportersattitude dus wel. Alles moet opzij voor de sport, vrouw en kinderen komen op de tweede plaats. Zolang het vrouwtje braaf blijft luisteren en op tijd haar benen spreidt, is er niets aan de hand. Maar owee als zij ook eens aandacht opeist.
Nee, zo’n attitude vind ik verschrikkelijk. Doe mij maar iemand die positief is ingesteld en probeert om alles van de mooie kant te belichten. Daar kan ik me aan optrekken.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Weerzinwekkend

    Bij sporters heet dat geen attitude, maar ambitie! ;-))

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest