WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 8: sprookjes

door | 23 februari 2017 | Overige, WOT | 7 reacties

Neuschwanstein, kasteel uit de sprookjes

Sprookjes ~ 1) Bedacht verhaal 2) Bedenksel 3) Berijmd verhaal 4) Epiek 5) Fabel 6) Fabeltje 7) Fictie 8) Gefantaseerd verhaal 9) Gefantaseerde vertelling 10) Idylle 11) Legende 12) Leugen 13) Literair genre 14) Onwaarheid 15) Onwaarschijnlijk verhaal 16) Overgeleverd verhaal 17) Overlevering 18) Spreukje 19) Sprookjesverhaal 20) Verdicht dierenverhaalIk kan nog heel even kijken naar Once upon a time op Netflix. Ik heb mijn abonnement opgezegd. Deze serie gaat over een dorp genaamd Storybrooke waar allerlei mensen wonen die in het echt sprookjesfiguren zijn. Ze zijn alleen hun geheugen kwijt en weten niet meer dat ze sprookjesfiguren zijn. De serie laat scenes zien uit Storybrooke, maar ook uit de sprookjeswereld waar ze vandaan komen. Je moet dus best goed opletten.
Ik ga het overigens niet halen om de serie helemaal af te kijken: het zijn vijf seizoenen van 21 afleveringen. Ik ben pas bij seizoen twee, aflevering twaalf.

Sprookjes waren vroeger mijn favoriete verhaaltjes

Assepoester en Sneeuwwitje waren de mooiste sprookjes. Maar natuurlijk waren er nog andere sprookjes waar ik later kennis mee maakte: Karel ende ElegastVanden Vos Reynaerde, de dierensprookjes van Toon Tellegen en alle andere fabels, bedenksels en verdichtsels die ik ooit gelezen heb.
Je kunt iemand ook sprookjes vertellen. Dat betekent dat je iemand iets vertelt wat niet waar is. Ik ben echt benieuwd hoe jullie over sprookjes denken. Lees je sprookjes voor aan de (klein)kinderen en zo ja welke sprookjes dan? Of vertel je iemand liever sprookjes? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën over sprookjes.
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

  1. alimolenaar

    Ik heb wel een idee, maar even geen tijd om het uit te werken. Misschien komt het dit weekend nog

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest