Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

WOT deel 9: gedreven

door | 27 februari 2014 | Overige, WOT | 1 reactie

WOT, gedreven

Gedreven ~ bezield, enthousiast, fanatiek, gemotiveerd

WOT, gedrevenJe hebt van die mensen die vreselijk gedreven zijn. Maar dan echt vreselijk. Over die mensen ga ik het niet hebben. Ik vind het leuker om het te hebben over mensen die lekker fanatiek bezig zijn met hun sport, hun blog of hun andere passie.
Ik ben zelf een zeer gedreven karateka. Ik vind het heerlijk om te trainen, wedstrijden mee te doen en kinderen te begeleiden zodat ze beter worden. Maar als ik dan ook inderdaad wedstrijden meedoe, dan wil ik ze eigenlijk ook wel winnen. Ik werd bijvoorbeeld tweede met het NK vorig jaar bij de ouwetjes veteranen. Ik baalde er wel een beetje van. Ik tilde namelijk bij een bepaalde kata mijn voet niet tegelijk met mijn arm op en daarop verloor ik mijn wedstrijd en werd ik tweede. Ik hoop dat ik dit jaar in juni mezelf kan verbeteren. Ben ik dan gedreven? Ja, ik denk het wel.

Maar wel gedreven op een prettig manier

Want jezelf willen verbeteren is altijd een goed doel toch? Het is niet zo dat ik zo fanatiek ben dat ik het licht in de ogen van de ander niet gun, dat zijn de mensen waar ik het aan het begin van deze post over had. Die zijn gedreven op een manier die ik ongezond vind.

Zwijg als je niets te zeggen hebt: maar als je gedreven bent door pure hartstocht: zeg wat je zeggen moet en doe het met vuur. ~ David Herbert Lawrence

Deze quote haal ik van het blog van Irene. Ik ben het er absoluut mee eens, tenzij er een fanatisch vuur in je gaat branden. Dan wordt het eng. Denk maar aan die ene man met dat snorretje zeventig jaar geleden. Dat zijn gedreven mensen van het slechte soort, wat mij betreft.
Dus je mag best gedreven zijn, maar houd het vooral gezond!
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Irene

    Ja idd gedrevenheid kan men ook téveel hebben… 🙂
    Zet je je link nog even onder mijn blog?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest