Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

3 tips om je site te laten hacken

door | 21 september 2018 | Websites | 0 Reacties

WordPress cursus zonder code te schrijven

Het is niet zo moeilijk om je site te laten hacken. Je hebt er maar heel weinig voor nodig en je mag veel nalaten om het voor elkaar te krijgen. Dus leun achterover en lees wat je moet doen om je site effectief te laten hacken!

Tip 1: Wachtwoord en Gebruikersnaam

Gebruik als inlognaam het woord ‘admin’ en maak een wachtwoord aan dat lijkt op ‘Welkom123’. Je kunt natuurlijk ook de naam van je (klein)kinderen gebruiken en in de Over mij-pagina praten over je nageslacht. Dat maakt het extra makkelijk om je site te hacken. Het helpt ook als je je schermnaam op admin laat staan.

Tip 2: Thema, Plugin en WordPress Updates

Regelmatig zijn er updates voor je thema en voor WordPress. Dat is echt heel vervelend. Wil je net lekker gaan bloggen, moet je weer een update doen. Het zal zo’n vaart vast wel niet lopen dus je negeert de rode cirkeltjes bij het woord Update en laat de boel de boel. Bovendien: WordPress doet toch automatisch de updates?

En al die plugin updates? Dat is toch nergens voor nodig: zolang ze doen wat ze moeten doen, hoeven ze niet te worden geüpdatet

Tip 3: Oude Thema’s

Natuurlijk heb je, voordat je bij je huidige thema uitkwam, allemaal andere thema’s gebruikt die het toch net niet waren. Al deze thema’s zijn inactief: die hoef je echt niet up-to-date te houden, want je gebruikt ze toch niet. Het is natuurlijk niet nodig om ze te verwijderen uit je WordPress installatie, want ze zijn inactief. Niemand die daar bij kan, behalve jij.

Bonustip 4: Daar heb je hosting voor

En je betaalt ieder jaar een bedragje voor je hostingpartij. Die heeft de zorgplicht om de computers te beveiligen waarop jouw website staat. Dan hoef jij niet te zorgen voor beveiliging van je website. Dus als je website gehackt wordt, dan ligt het probleem bij de webhosting en niet bij jou.

Help! Ik ben gehackt!

En dan doe je op een dag je laptop open of je zet je computer aan en je opent je website. In plaats van je homepage, zie je een man die staat te tafeltennissen met zijn geslachtsdeel. We geven toe, dat vinden we erg knap, maar het is niet prettig omdat het wel om jouw website gaat.

In paniek bel je met je hostingbedrijf. Als je tenminste kunt bellen, want de meeste bedrijven hebben geen telefoonnummer, maar alleen een e-mailadres waar je naar toe kunt mailen.

In paniek mail je met je hostingbedrijf. Het hostingbedrijf gaat op onderzoek uit en herstelt de hack, als je geluk hebt. Uiteraard kijken ze ook even aan de achterkant van je website, want de instellingen moeten weer goed gezet worden. Daar zien ze het rode bolletje met een getal erin.

Tezamen met een gepeperde rekening, krijg je het advies om je gebruikersnaam te veranderen, je wachtwoord aan te passen, de updates van je thema’s, WordPress versie en plugins uit te voeren en nog een paar beveiligingsplugins te installeren. Als het je niet lukt om dat zelf te doen, willen ze best wel even helpen, met als resultaat opnieuw een gepeperde rekening.

DrsPee to the rescue!

Ben je gehackt? Ik help je om het op te lossen en om te zorgen dat je met 99% zekerheid niet meer gehackt wordt. We ruimen je website op, stofzuigen alle hoekjes en gaatjes en halen er ook nog even een doekje overheen. Bovendien zetten we een bloemetje op het dressoir. Of te wel: we lossen de hack op en zorgen ervoor dat we al het mogelijke doen om je website hack-proof te maken, inclusief een SSL-certificaat.

Natuurlijk willen wij je helpen om je website up-to-date te houden met een onderhoudsabonnement, backups en 24/7 security monitoring als mogelijke add-on. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan mijn onderhoudsabonnement op deze pagina.

Ben jij wel eens gehackt? Was je toen je website kwijt of werd deze nog hersteld?

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest