WhatsApp
Telefoon

#50books deel 16: geen optie

door | 26 april 2016 | 50books 2016, Overige | 0 Reacties

signeren, bloggen als een pro, niet bloggen is geen optie

signeren, bloggen als een proEigenlijk zou je de vraag andersom moeten stellen: waarom zou je niet bloggen over boeken? Er is zoveel te vertellen over boeken, auteurs en de randverschijnselen zoals het omslagontwerp en dergelijke zaken. Niet bloggen over boeken is geen optie. Ik blog over boeken, maar te weinig naar mijn zin.

Ik wilde overigens dat ik vaker over boeken kon bloggen. Het is wat drukker en daarom heb ik minder tijd om te lezen, maar de boeken blijven wel aan mij trekken. Daarom vind ik het ook zo heerlijk om de antwoorden op de vragen van Hendrik-Jan te lezen: ik leer weer nieuwe boeken kennen en vooral de passie van de mensen erachter.
Want waarom kiezen zij voor dit boek en juist niet voor het andere boek? En als ik hetzelfde boek heb gelezen, wat viel hun op in vergelijking met mij en waar liggen hun aandachtspunten?

Niet bloggen over boeken is geen optie

En wat vond ik van het boek en waarom? Het bloggen over boeken dwingt mij om dieper na te denken over wat ik heb gelezen en waarom de schrijver voor juist die wending in het plot heeft gekozen en of ik dat geloofwaardig vind of niet.
Inmiddels heb ik drie plankjes van 50 bij 50 centimeter vol staan met boeken die nog gelezen moeten worden. Ik moet echt geen boeken meer kopen, maar toch: ze blijven aan mij trekken, die boeken.
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest