Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books deel 22: ode aan het overspel

door | 09 juni 2013 | Boeken, Overige | 2 reacties

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 22: in hoeverre heb je moeite met boeken waarin iemand vertelt over zijn eerder gepleegde overtredingen?
Jazzgitarist
Het eerste boek dat door mijn hoofd schoot, was het boek Komt een vrouw bij de dokter van Kluun. Toen ik hoorde waar het over ging en dat het op waarheid gebaseerd is, werd ik enigszins onpasselijk. Hoe haalde die man het in zijn hoofd om de ziekte en het ongeluk van zijn vrouw zo uit te buiten? Terwijl zij aan kanker leed, bedroog hij zijn vrouw met een ander.
Want zo zie ik het: het is pure uitbuiting van andermans onfortuinlijke omstandigheden. En uitbuiting vind ik echt wel erg. Niet alleen zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht, er is ook een film van uitgebracht. Ook de film werd door meer dan 1 miljoen mensen bezocht.
Het uitbrengen van dit boek heeft Kluun geen windeieren gelegd. Zijn ode aan het overspel, zoals NRC.next dat noemde, leverde hem verschillende prijzen op en natuurlijk de royalties van de verkoop van boeken en filmrechten.
Het moge duidelijk zijn: ik walg van boeken die geschreven zijn door misdadigers en mensen die een misstap begaan. Ik ga dus ook geen plaatje van dit boek neerzetten. Ik volsta met een foto uit eigen werk.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. @Jolkolaatje

    RT @petepel: “Het moge duidelijk zijn. Ik walg ervan…” => http://t.co/RGM8k8h94x door @drspee #50books vraag22

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest