Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: een bijzondere boekenlegger

door | 18 augustus 2014 | Boeken, Overige | 1 reactie

boekenlegger

Gisteren vroeg ik naar hoe je onthoudt waar je bent gebleven in je boek. Ik heb soms best moeite om de bladzijde te onthouden. Ik werk daarom op twee manieren met het onthouden van de bladzijden. De eerste methode is meer zichtbaar voor jullie, dan de tweede.

De eerste methode om te onthouden is Goodreads

Ik houd bij welke boeken ik lees in Goodreads. Er staan boeken in mijn nog te lezen-lijst, mijn ben ik nu aan het lezen-lijst en in mijn gelezen-lijst. Als ik stop met het lezen van een boek, omdat ik andere dingen moet gaan doen, dan geef ik aan in Goodreads waar ik ben gebleven. Zo kan ik terugzoeken waar ik gebleven ben in het boek en hoef ik niet moeilijk te doen met het onthouden van bladzijden.

De tweede methode is een boekenlegger

boekenleggerEn niet zomaar een boekenlegger. Het is een boekenlegger uit Zuid-Korea. Hij is zo teer dat ik hem eigenlijk bijna niet durf te gebruiken.
Ik kreeg deze boekenlegger van een oud-collega. Zij is van Zuidkoreaanse afkomst en was op bezoek in het land waar ze geboren was. Er zit een heel adoptieverhaal aan vast. In het kort: als zij niet ter adoptie was afgestaan, had ze op jonge leeftijd in de prostitutie terechtgekomen. Heel schrijnend, vind ik. Maar zij was daar dus op vakantie geweest en had voor haar vrienden en vriendinnen iets moois meegenomen. Omdat ze wist dat ik van lezen houd, had ze voor mij een boekenlegger meegenomen. Ik heb hem nog steeds en ben er heel erg blij mee. Een bijzondere boekenlegger die me doet denken aan een bijzonder mens. Helaas is het contact verwaterd, zoals dat wel vaker gebeurt met mij. De boekenlegger blijft me bij en helpt me onthouden: niet alleen bladzijdes, maar ook de gever.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Niek

    Mooi voorwerp zowel uiterlijk als innerlijk. Iets om te koesteren.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest