Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: een Bounty-eiland

door | 27 januari 2013 | Boeken, Overige | 3 reacties

Vraag drie van het #50books-project gaat deze week over je favoriete plek om te lezen.
Ik zit op een strandstoel, zo’n lange waar je ook je benen op kunt leggen. Een been bungelt eraf en mijn tenen spelen met het losse witte zand. Naast mij staat een tafeltje waarop mijn drinken staat: een soort hoorn des overvloeds die automagisch bijgevuld wordt als hij bijna leeg is.
Een zacht briesje waait door mijn blonde haar en de bladeren van de palmbomen geven de nodige schaduw. Op de achtergrond ruist zachtjes de helderblauwe zee. In mijn handen heb ik mijn ereader en daarop lees ik mijn boeken.
Een droomscenario. Helaas is dit (nog) geen werkelijkheid. Dus ik moet het doen met wat mij gegeven is. Ik lees mijn boeken van mijn ereader het liefst op de bank of in bed.
Op de bank kruip ik lekker weg in een hoekje en in de winter trek ik een fleecedekentje over mijn benen heen. Uren kan ik op deze manier doorbrengen, helemaal opgaand in mijn boek. Alweer vanaf mijn ereader.
‘s Avonds, vlak voor dat ik ga slapen, lees ik vaak nog een stukje in bed. Het mooie is dat ik op mijn ereader een hoesje heb zitten, dat een lampje heeft. Zo kan ik in het donker toch nog lezen.
Toen ik klein was, las ik ook al in bed. Mijn ouders keurden dat niet altijd goed, zeker als ik nog doorlas, terwijl zij ook naar bed gingen. Het licht moest dan uit. Om toch door te kunnen lezen, pakte ik mijn klokje met van die lichtgevende rode cijfers en las ik onder de dekens door.
Lezen in bed heeft dus wel de voorkeur wat mij betreft, hoewel ik toch redelijk vaak met die ereader op mijn neus wakker word. Gelukkig is het een ereader en niet een van die dikke pillen die ik normaal gesproken lees.
photo credit: Kanaka Menehune via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. carel

  lezen in bed heb ik nooit gekund

  Antwoord
  • drspee

   Omdat daar teveel afleiding is? (Ik las je blog)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest