Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: een schilderij vertellen

door | 13 januari 2014 | Boeken, Overige | 0 Reacties

laatste avondmaal, schilderij

Harry Potter, Vuurbeker

Harry Potter en de vuurbeker


Ik had deze vraag bedacht en ingepland en was vervolgens een beetje bang dat deze toch wel heel moeilijk was. Gelukkig vinden jullie het leuk om uitgedaagd te worden, dus ik weet dat ik meer van dit soort vragen mag stellen. Fijn!
Dan nu mijn antwoord op de tweede vraag: Heb jij wel eens boeken gelezen waarin een kunstwerk een (grote) rol speelde of heeft een boek je ooit laten denken aan een schilderij? Welk schilderij was dat en hoe had dat met het boek te maken?
Ja, ik heb zeker boeken gelezen waarin schilderijen voorkwamen. Gisteren noemde ik al Dan Brown met De DaVinci Code, maar ik vergat het boek dat ik vorig jaar al eens besproken had op mijn blog: Inferno van dezelfde schrijver. Ik zal het er niet te lang over hebben.
Dit boek gaat over het schilderij De kaart van de Hel van Botticelli. De bedoeling is dat Langdon het schilderij en het bijbehorende raadsel ontsluiert, met behulp van een schone dame die hem vergezelt. Ik was niet bijster enthousiast over het boek.

Een ander boek dat mij aan een schilderij deed denken

laatste avondmaal, schilderijIk wil wel een beetje positief blijven, namelijk. Het andere boek is Harry Potter and the Goblet of Fire. De kelk die ik zag in de film deed mij denken aan het schilderij Het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci en de totale afwezigheid van drinkbekers op die tafel. Best wel gek hoe een hersenpan werkt eigenlijk. Soms snap ik echt niets van mezelf, haha!
Als je op de foto klikt of tikt, dan krijg je een groter plaatje te zien. Je ziet dan dat er echt geen drinkbekers op tafel staan.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest