WhatsApp
Telefoon

#50books: geen geschreven tattoo

door | 12 mei 2013 | Boeken, Overige | 3 reacties

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 18: Welke door literatuur geïnspireerde tattoo zou jij graag willen hebben?
Vervaagde Timon van de Lion King
Is een film literatuur? Of was er misschien een boek van. Ik weet het niet. Toen ik 18 was, heb ik een tatoeage laten zetten. Die zit er nu al bijna 18 jaar en zou eigenlijk moeten worden bijgekleurd. Oorspronkelijk wilde ik Dopey, van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, maar die hadden ze niet. Dus bladerde ik door de mappen van de tatoeëerder en vond deze:
Eén tattoo doet er altijd meer volgen. Ik zit al een tijd te denken over een nieuwe, zo rond mijn enkel. Dat wordt geen quote uit een boek, maar als ik daar nu een hypothetische tattoo neer zou zetten, dan wordt het een stukje van het gedicht dat bij Aragorn hoort uit het boek van JRR Tolkien’s In de ban van de Ring:

All that is gold does not glitter,
Not all those who waner are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by frost.
From the ashes a fire shall be woken
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken:
The crownless again shall be king.

De eerste vier regels lijken mij dan het mooist om te laten tatoeëren. Over hoe sterk je bent en dat schoonheid van binnen zit. Mijn angst is wel, dat de man die de tattoo moet zetten, misschien niet goed kan spellen en dus een fout maakt. Dan krijg je in de eerste regel: All that is gold does not litter of zo. Het verschil tussen glinsteren en vervuilen zeg maar. Daarom zou ik nooit een tekst laten tatoeëren.

De tattoo die ik wel wil

Ik wil graag een Boogschutter, want dat is mijn sterrenbeeld. Op de bil van de Boogschutter wil ik dan het teken van de Stier (mijn vader) hebben en te zijner tijd komt dan ook het teken van de Kreeft (mijn moeder) erbij. Moet er ongeveer zo uit gaan zien:
tattoo die ik graag zou laten zetten
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

  1. Peter Pellenaars (@petepel)

    De tweede virtuele tattoo is een feit… => http://t.co/wwzcBnbrHp Bij @drspee die al rondloopt met Timon uit de Lion King. #50books vraag18

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest