Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: guilty pleasure

door | 26 mei 2013 | Boeken, Overige | 9 reacties

#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 20: Welke boeken lees je stiekem omdat je je er eigenlijk voor schaamt?
Eigenlijk zou je je moeten schamen als je geen boeken leest!
Zo dat is eruit. Nu de vraag beantwoorden. Wel een beetje voorzichtig natuurlijk, want mijn moeder leest mee ;).
Mijn guilty pleasures, ja ik heb er meerderen, zijn eigenlijk alle kinderboeken die je als volwassene niet meer hoort te lezen. Maar wat is er heerlijker dan wegdromen naar de Honderdjarige Oorlog van Marie-Claire de Fleur en Bertrand du Guesclin, naar Dolf Wega van Amstelveen en de Kruistochten, naar de fantasierijken van Maggy Furey, Bridget Wood en Michael Scott. Boeken die bedoeld zijn voor lezers die half mijn leeftijd zijn.
Maar ik geniet ervan. Ik kan niet zonder die fantasy, vermengd met magie of magische gebeurtenissen die zich afspelen in de realiteit, een soort magisch realisme dus. Hier vlucht ik weg, hier vermaak ik mij. Ik leef mij in de vrouwelijke hoofdpersoon in en doe of ik de avonturen beleef in plaats van de hoofdpersoon. Ik ben Hermione Granger (al zou ik geloof ik niet voor Ron Weasley gekozen hebben), ik ben Aurian, ik ben Sophie, ik ben Marie-Claire en ik ben Katniss.
Ik ben de heldin van het verhaal. Ik krijg de knappe man. Ik ik ik.
Egoïstisch eigenlijk. Maar het is natuurlijk mijn fantasiewereld. Dit is dus mijn eigenlijke guilty pleasure: stiekem doen alsof ik de held van het boek ben!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

9 Reacties

 1. Karin Winters

  tip voor de volgende Guilty Pleasure serie: Justin Cronin: De Oversteek en De twaalf…weg was mijn weekend 🙂

  Antwoord
  • Martha

   Ik ga hem onthouden. Ben benieuwd 😀

   Antwoord
 2. Olga

  Ik blijf de boeken over Harry Potter leuk vinden hoor en als ik ooit nog eens de tijd ervoor heb, wil ik ze zeker nog eens allemaal overnieuw gaan lezen 🙂

  Antwoord
  • Martha

   Ik heb ze geloof ik allemaal al vijf of zes keer gelezen. Iedere keer als er een nieuw deel uitkwam, las ik de serie weer vanaf het begin :D.

   Antwoord
 3. jacob jan

  Veel kinderboeken zijn beter dan veel romans voor volwassenen.
  Niks geen guity niet !!
  Must read , kinderboeken

  Antwoord
 4. Anna

  Kinderboeken houden iemand jong van hart 🙂

  Antwoord
 5. Astrid

  🙂 Maggie Furey – ik was haar naam kwijt! Maar ik herken je verhaal helemaal – ik heb zelfs mailadressen gemaakt met aurian en mijn nickname op IRC was ook Aurian. In tijden waarin ik iets meer literatuur las werd het dan Iphigenie 😉
  Ga gelijk eens kijken of ik geen e-books van Maggie kan vinden – tijd om te herlezen!

  Antwoord
  • Martha

   Ze zijn er hoor, de ebooks. Ik wil de serie ook weer eens herlezen. De vakantie lijkt me de uitgelezen tijd daarvoor 😀

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest