Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: Ik houd van boeken

door | 10 maart 2013 | Boeken, Overige | 7 reacties

 
#50books is een initiatief van @petepel. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 9: Hoe kom je aan je boeken?
Studieboeken
De boeken in mijn kasten heb ik gekocht of gekregen. De minderheid van de boeken in die kast zijn studieboeken en ook al is mijn studie inmiddels tien jaar geleden afgerond, ik heb de boeken gehouden. Omdat ik er geen afstand van kan doen. Omdat er zulke mooie platen in de geschiedenisboeken staan. Omdat de verhalen zo mooi zijn.
Leesboeken
Ook van de leesboeken kan ik geen afstand doen. Mijn allereerste gekregen boek staat zelfs nu nog in mijn kast te pronken, kapot gelezen, de stofkaft is gescheurd en de bladzijden zijn vergeeld. Niet alle boeken heb ik gelezen, maar ze staan te wachten tot ik ze ter hand neem en hun maagdelijke bladzijden omsla. 
Inmiddels heb ik ook een ereader. Daar heb ik flink wat ebooks op gedownload, met de intentie om ze te kopen als ik ze nogmaals zou willen lezen en te verwijderen als ik er niks aan vond. Ik lees boeken namelijk echt meerdere keren. Ik ontdek ook vaak wat nieuws. Op dit moment staat de trilogie van The hunger games hoog om mijn verlanglijstje om aan te schaffen!
De regels
Boeken. Ik houd van boeken. Groot, klein, paperback, harde kaft. Boeken zijn mij heilig. Ik heb heel veel moeite om boeken uit te lenen: je krijgt ze alleen mee als je er heel voorzichtig mee bent, geen ezelsoren, geen vlekken, niet roken boven het boek, niet in schrijven en zeker geen vlekken maken (had ik dat al gezegd? O). En als het een harde kaft is, mag je de rug niet breken. Boeken zijn namelijk veel te duur. Ik wilde dat ze goedkoper waren…
Bron

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

7 Reacties

 1. Carel

  en zo blijven we kopen en lezen 😉

  Antwoord
 2. Peter Pellenaars (@petepel)

  Hoe ze er aan komt is één ding, dat ze niet meer zonder kan is het andere… => http://t.co/WhcOQKxrOV door @drspee #50books vraag9

  Antwoord
 3. Olga

  Hier word ik blij van, zo’n post. Ik herken me enorm in je stukje, wat leuk! Boeken zijn me ook heilig en ik ben de enige persoon die er meer mee mag doen dan lezen (dus soms een mooie quote markeren), maar lenen mag alleen als je mijn boeken net zo goed behandelt als ik dat zelf doe 😉

  Antwoord
  • drspee

   Zelfs dat doe ik niet: mooie quotes markeren. En een opdracht voorin een boek verpest het boek alleen maar meer dan dat het wat bijdraagt…. Ik ben echt een heks als het om boeken gaat.

   Antwoord
 4. Linda Kwakernaat

  Wat grappig, ik heb al mijn studieboeken ook nog!
  En de Hunger games., ………
  tataaaa heb ze lol

  Antwoord
  • drspee

   Ik ben niet jaloers, ik ben niet jaloers, ik ben niet jaloers…. 😉

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #50books: Ezelsoren - Tekstbureau DrsPee - […] #50books: Ik houd van boeken (188) […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest