Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: leesgedrag en vakantie

door | 28 juli 2013 | Boeken, Overige | 1 reactie

Vraag 29  in het #50books initiatief van Peter Pellenaar is: wat heeft de vakantieperiode voor effect op je leesgedrag? Die vakantieperiode heeft veel effect op mijn leesgedrag. Ik heb meer tijd en ga dus meer lezen. Eindelijk!
Vrije tijd invullen: er is zoveel te doen.
Lezen is een van mijn liefdes en gedurende het jaar heb ik er helaas veel te weinig tijd voor. Ik moet proefwerken nakijken, lessen voorbereiden, informatie uitzoeken, lesplannen ontwikkelen, vergaderen met het team, vergaderen met de sectie, vergaderen met collega’s, leerlingen bespreken met mentoren en echt tijd om te lezen is er niet. Ik ben ‘s avonds uitgeput en heb geen zin meer om te lezen.
Als docent heb je veel vakantie. Klopt, maar in die vakanties kijk ik leesverslagen na of toetsen of ander werk dat leerlingen hebben ingeleverd. Andere persoonlijke zaken hebben dan ook aandacht nodig, zoals vrienden, familie en mijn huis. In de zomervakantie valt in ieder geval het nakijkwerk weg en kan ik dus meer bezig zijn met lezen.

Mijn leesgedrag verandert dus behoorlijk

Standaard zit mijn ereader nu in mijn handtas. Als ik even tijd heb, moet wachten  op iets bijvoorbeeld, dan pak ik mijn ereader en ga lekker lezen. Afgelopen woensdag ontmoette ik @ruudketelaar en @rosaalietje in Amsterdam. Om daar te komen heb ik ongeveer anderhalf uur reistijd. Ik kon in die tijd lekker lezen.
Ook ga ik iedere vrijdag naar Leidscheveen voor de bijeenkomsten voor de gastric bypass. Dat ga ik met de Randstadrail doen, dat is goedkoper. En ook daar kan ik lekker lezen.
Mijn leesgedrag gaat dus aanzienlijk veranderen in de komende periode, om daarna helaas weer terug te vallen naar het minimale als ik weer aan het werk ben.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Carel

    lezen is het ultieme vakantiegevoel voor mij

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Peter Pellenaars (@petepel) - Even pieken… => http://t.co/FwazbXl68h door @drspee #50books vraag29

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest