WhatsApp
Telefoon

#50books: lijstjes in Goodreads

door | 07 juli 2013 | Boeken, Overige | 1 reactie

Vraag 26 in het #50books initiatief van Peter Pellenaars: Hoe houden jullie bij welke boeken je al gelezen hebt? Lijstjes dus. Op deze vraag is wat mij betreft maar één antwoord mogelijk: Goodreads! Dit is dan het korte antwoord. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet een langer antwoord op deze vraag had.
Foto gemaakt door Bibi Veth
Ik heb het (nog) niet nodig gehad om lijstjes te maken van wat ik heb gelezen. Meestal zie ik de voorkant van een boek en lees ik de achterflap en dan weet ik of ik het boek wel of niet heb gelezen. Zelfs als de kaft veranderd is, zie ik nog wel aan de achterkant of ik het boek heb gelezen.
Ik kon ook nog redelijk goed onthouden welke boeken ik tijdens mijn studie en tijdens mijn middelbare schoolperiode heb gelezen. Daar moest ik ook een lijst van maken, nog voor het computertijdperk. Keurig gemaakt met een elektronische typmachine van mijn moeder.
Maar helaas laat mijn geheugen mij steeds meer in de steek. Vandaar dat ik twee boekenkasten vol heb met boeken die ik gelezen heb. Die boekenkasten zijn mijn fysieke geheugensteuntje. Nu kan ik natuurlijk ook boeken gaan verkopen, omdat ik ze al gelezen heb, maar hoe weet ik dan nog wat ik heb gelezen als ik nog ouder word dan ik nu ben. Daar heb ik Goodreads dan voor.
Ergens in december 2012 heb ik Goodreads ontdekt. Daar heb ik inmiddels al 129 boeken in staan die ik ooit gelezen heb. Van die 129 boeken heb ik er vele twee keer of nog vaker gelezen. Dus misschien heb ik al wel het dubbele gelezen.
Zo fijn dat ik het nu in ieder geval kan bijhouden. En het leuke is dat je ook nog tips krijgt van anderen die je kunt volgen! En er is zelfs een app van gemaakt die boeken scant zodat je ze kan toevoegen aan je leeslijst :).

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. carel

    als je vergeten bent waar het boek over ging dan is het gewoon weer een nieuw boek voor je.;-)

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha (@drspee) - Derde blog vandaag: http://t.co/N7o4NmAwWW #50books lang leve goodreads.
  2. Peter Pellenaars (@petepel) - "Die boekenkasten zijn mijn fysieke geheugensteuntje." => http://t.co/NyduLsFwZH door @drspee #50books vraag26

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest