Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 1: de uitdaging

door | 01 januari 2017 | 50books 2017, Overige | 11 reacties

boekenwurm heeft firstworldproblems

Dit jaar begint goed: op 1 januari gelijk de eerste 50books vraag van 2017 neerzetten. Ik kan dat. Afgelopen jaar heeft Hendrik-Jan vijftig vragen gesteld. Dat deed hij op superieure en geheel eigen wijze. Dit jaar neem ik de vragen over. Ik hoop dat iedereen weer mee doet aan deze uitdaging. Ik ga kijken of ik hem een beetje kan vernieuwen. Hoe dan?


boekenwurm heeft firstworldproblemsDe bedenker van deze blogtag, Peter Pellenaars begon in 2013 met zijn wekelijkse vraag over boeken die je had gelezen. In 2014 nam ik het over en in 2015 ging de tag weer terug naar Peter. Daarna kwam Hendrik-Jan in 2016 en nu neem ik het weer over. Maar ik vond wel dat de tag een beetje meer naar het nu mocht komen.
Tot nu toe ging het eigenlijk altijd over boeken die je had gelezen en zelden over boeken die je op dit moment aan het lezen bent. En dat hielp mij niet bij het lezen.

De uitdaging is dus lezen!

Voor mij vooral. Ik wil graag lezen, maar ik kom er niet toe. Daar zijn allerlei smoesjes voor te verzinnen (druk met werk, sport, moe), maar ik zit dan eigenlijk gewoon altijd op mijn telefoon te spelen. Ik stel mijzelf dus de volgende uitdaging. Dit jaar wil ik 26 boeken lezen. Dat is een per twee weken. Ik doe het rustig aan omdat ik een boek per week zeker niet ga redden.
Je kunt mijn voortgang volgen op mijn blog (en mij onder mijn kont schoppen als je ziet dat ik al te lang mijn voortgang niet heb geüpdate). En nu dus de eerste vraag voor jullie van 2017:

Wat is jouw leesuitdaging voor dit jaar?

2017 Reading Challenge

Martha has
read 0 books toward
her goal of
26 books.
hide

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

11 Reacties

 1. Gerbie

  Mijn uitdaging is al jaren een boek per week. Maar omdat ik het al een aantal jaren eenvoudig heb gehaald, heb ik de lat hoger gelegd: 53 boeken in 2017

  Antwoord
  • Martha

   Wat een mooi doel! Er was een tijd dat ik dat ook haalde, maar dat was tijdens mijn studie 😉

   Antwoord
 2. Jenny kool

  Ik lees, denk ik, best veel, maar wil wel eens weten hoeveel. En wat ik in een jaar lees. Dus de uitdaging is 50 boeken. En ik wil nieuwe dingen/stijlen/schrijvers ontdekken. Dus ik hoop ook tips te krijgen.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Leesuitdagingen voor 2017 – #50books vraag 1 | De wereld van Hendrik-Jan - […] eerste dag van het jaar en meteen de eerste boekenvraag van het jaar, verzorgd door Martha. Ze neemt het…
 2. 50books - over lijstjes voor 2017 | Verdwaald in Tirol - […] las ik een blog van Drs Pee – een beetje een vast ritueel van mij, in de ochtend de…
 3. #Books: vraag 1 die uitdaging laat ik schieten – Karin Blogt - […] ik vanmorgen de #50books vraag: ‘Wat is jouw leesuitdaging van dit jaar?’ voorbij zag komen, moest ik even nadenken. Ik…
 4. #Books: vraag 1 laat ik schieten – Karin Blogt - […] ik vanmorgen de #50books vraag: ‘Wat is jouw leesuitdaging van dit jaar?’ voorbij zag komen, moest ik even nadenken. Ik…
 5. Terugblik 2016 en vooruitzicht 2017 - StukjesStukjes - […] ga ik het ergens anders over hebben, want die eerste #50books vraag gaat over de Goodreads uitdaging. Ik heb…
 6. De uitdaging: Goodreads: #50books, vraag 1 - StukjesStukjes - […] De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde…
 7. 2017: de uitdaging - Astrid Habraken - […] las ik een blog van Drs Pee – een beetje een vast ritueel van mij, in de ochtend de…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest