WhatsApp
Telefoon

Vragen stellen 2017: voor het eerst

door | 02 januari 2017 | Overige, Persoonlijk | 3 reacties

wanneer deed voor het laatst iets voor het eerst?

De Flow kalender van dit jaar stelt iedere dag een vraag. Het leek me leuk om daar op te antwoorden op de dagen dat ik geen blogs schrijf. Zodoende schrijf ik dan toch een blog. De eerste vraag is de vraag van 1 januari: “Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst?”

wanneer deed voor het laatst iets voor het eerst?Ik heb een aantal dingen voor het eerst gedaan de laatste tijd. Voor het eerst naar Spanje afgelopen zomer. Ik was nog nooit in Spanje geweest, maar de vakantievorm was bekend: ik had al eerder trainingskampen gedaan in 1995, 1996 en 1997. Maar het was lang geleden. Ik ben ook voor het eerst in Bordeaux geweest en voor het eerst door heel Frankrijk gereden. Dat was best spannend: vooral de périphérique, waar ik bijna gesandwicht werd door een bestelbus en een vrachtauto.
Gisteren boekte ik voor de eerste keer in mijn leven een vliegreis naar Curaçao. Vliegen heb ik al wel eerder gedaan, maar het land niet. Ik ga naar Curaçao om daar mee te doen met het WK karate. En dat is ook een eerste keer.

Voor het eerst sparren

Op 17 december 2016 (het lijkt een eeuwigheid geleden) deed ik voor het eerst sinds 22 jaar – en dat is echt een eeuwigheid geleden – weer mee aan een sparwedstrijd. Het was spannend, ik was bloednerveus, maar ik heb het er goed vanaf gebracht voor de eerste keer. Ik was in ieder geval niet bang om aan te vallen. Dat ik met 8-0 en 7-0 van de mat ben afgeslagen, neem ik voor lief. Ik ben ook pas drie maanden aan het trainen!
Andere dingen die ik voor het eerst deed, waren onder andere over de Zeelandbrug rijden, 10 km hardlopen binnen een uur, een bootcamp op Kijkduin, ‘s nachts sporten voor spieren voor spieren en voor de tweede opeenvolgende keer derde worden op het EK karate.
En natuurlijk beantwoord ik nu voor de eerste keer een vraag van de Flow kalender!
Er zijn nog wel wat dingen die ik voor het eerst deed, maar die houd ik lekker voor mezelf. Die zijn niet deelbaar. Sorry, mijn moeder leest namelijk ook mee.
De Flow kalender heeft dit jaar een scheurkalender gemaakt met iedere dag een vraag. Ik ga in deze serie vragen beantwoorden die ik interessant vind om te beantwoorden of die mij echt aan het denken zetten.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. jannietr

  Blijf de vragen vooral delen, want ze zetten zeker tot denken aan. Meedoen aan het WK karate vind ik wel een hele bijzondere (al moet die nog komen). Wat het ook oplevert daar: Curaçao is in elk geval voor jou! Lijkt me heerlijk.

  Antwoord
 2. Niek

  Komt er ook nog een niet-gecencureerde versie? 🙂
  En wat leuk dat je zoveel nieuwe dingen hebt gedaan.

  Antwoord
  • Martha

   Hmmmm ongecensureerd? Nee, dat denk ik niet, of in ieder geval: niet hier. 😛

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest