WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 18: boekbloggers volgen

door | 04 mei 2016 | 50books 2016, Overige | 0 Reacties

Nog te lezen en over boekbloggen als boekblogger

Hendrik-Jan vraagt deze week in de #50books Nog te lezen en over boekbloggen als boekbloggervraag of ik boekbloggers volg. Ja dat doe ik zeker, maar niet op regelmatige basis. Ik ga er een paar opnoemen die ik wil aanraden, maar als je daar niet bij zit, dan is dat niet omdat ik je niet lees of niet goed vindt, maar gewoon omdat ik niet iedereen uitgebreid kan opnoemen. In willekeurige volgorde.

Boekblogger Leesdame zij blijft echt een vast punt op mijn leeslijst. Ze blogt over alle genres: zowel kinderboeken als ‘echte’ literatuur. En altijd leuk om te lezen wat ze vertelt over de boeken. Ze dringt niets op, ze deelt haar leeservaring.
Ook de young adult boekreviews van Linda Kwakernaat zijn een genot om te lezen. Enthousiast, eerlijk en rauw. Met een vleugje persoonlijke ervaring. Als ik een boek in het Engels wil lezen, dan pak ik het blog van haar dochter Iris erbij. Zij blogt namelijk in het Engels over de Engelse versies van de boeken.
Natuurlijk las ik ook graag de eigenzinnige boekreviews van Ruud Ketelaar. Ik zal zijn besprekingen enorm missen.
Hendrik-Jan de Wit, de gastheer van deze vragenserie schrijft ook vaak over boeken, en ook deze lees ik met plezier: altijd goed doordacht en altijd een interessante invalshoek. Hij blogt soms zelfs meerdere keren over hetzelfde boek.

Een aantal andere boekbloggers

Een lijstje in willekeurige volgorde. Met allemaal een eigen stijl van bespreken. Geen een beter dan de ander, maar wel even leesbaar en even interessant qua boekenkeuze.
Update: ik vergeet natuurlijk een boekblogger. Ali Molenaar blogt over boeken! Maar zij zit niet in mijn hoofd als boekblogger. Eigenlijk alleen als toneelstukblogger. Maar ze blogt dus ook heel leuk over boeken.
Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boekenbloggers – #50books antwoorden vraag 18 | De wereld van Hendrik-Jan - […] als de anderen excuseert Martha zich dat ze ongetwijfeld een paar boekenbloggers vergeet. Geeft natuurlijk niks. De blogs die…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest