Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 22: memorabele boeken

door | 01 juni 2015 | Boeken, Overige | 0 Reacties

covereenschataanliefde-2

Heb jij onlangs een boek gelezen waarvan je zeker weet dat het je nog lange tijd zal bijblijven?

covereenschataanliefde-2Dat vraagt Peter deze week (of eigenlijk vorige week afhankelijk van met welke dag jouw week begint) in vraag 22 van het #50books-project. En dan moet ik diep graven. Want ik heb wel wat boeken gelezen de laatste tijd, maar was er een daarvan memorabel? 
Het boek dat me het meeste is bijgebleven de laatste tijd is geen fictie, maar een boek over de liefde. Het gaat om Een schat aan liefde in je relatie die ik op mijn andere site heb gereviewd.
Dit boek gaat over de drie fases die je in een relatie kan tegenkomen. In mijn review vertelde ik dat ik zelf iemand van de jacht ben: de jacht is leuker dan vangst, hoewel de vangst zeker zo leuk kan zijn. Ik verwoordde het toen zo in mijn conclusie:

Door het lezen van dit boek ben ik als verstokte vrijgezel, met meer passie voor de jacht dan voor de vangst, toch een beetje omgedraaid. Misschien is de vangst behouden wel net zo leuk en uitdagend als de eerste liefdesontmoeting!

Het memorabele van dit boek… de eye-opener!

Het was voor mij zo’n openbaring dat er ook uitdagingen liggen in het behouden van een relatie. Ik wist dat niet.
Als voorbeeld heb ik mijn ouders die ruim 33 jaar bij elkaar waren. Dat leek zo vanzelf te gaan dat ik nooit heb bedacht dat ze daar misschien ook moeite voor deden voor elkaar.
Hetzelfde geldt voor mijn zusje en mijn zwager. Ook zij lijken moeiteloos hun relatie in stand te houden. En dat vind ik knap met alle drukte die zij hebben met hun werk en hun kinderen.
Dus, dit boek is voor mij een interessant naslagwerk, dat ik zeker nog eens ter hand zal nemen. Ik denk dat deze ruwe diamant nog flink geslepen gaat worden. Ik ben benieuwd wie het slijpwerk gaat doen 😉
[bol_product_links block_id=”bol_556cb95a54b18_selected-products” products=”9200000035871122″ name=”50books” sub_id=”vraag22″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 22: memorabele boeken http://t.co/wC0Yf5sMMX

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest