Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 40

door | 05 oktober 2014 | Boeken, Overige | 6 reacties

50books, literatuurblogs

50books, literatuurblogsIk stond gisteren voor mijn boekenkast op zoek naar inspiratie voor de veertigste vraag van deze tag. En zoals gebruikelijk, kwam de inspiratie niet. Die komt altijd op zondagochtend tegen een uurtje of negen, als ik mijn door mijzelf opgelegde deadline nader. Wat me nu pas opviel, als ik terugdenk, is dat ik weinig columnbundels in mijn kast heb staan. Ik heb ze wel, maar niet veel. En toen bedacht ik de volgende vraag. Over columnbundels.
Er zijn veel columnisten: Youp van ‘t Hek, Aaf Brandt Corstius, S. Montag, Jan Mulder, Grunberg, ik vergeet er vast ontzettend veel. Iedere zichzelf respecterende krant heeft minimaal iedere dag één column in de krant staan. En die columnisten brengen bij tijd en wijle een verzameling van die bundels uit. Die bundels kun je dan kopen en lezen natuurlijk, wat weer extra centjes oplevert voor de columnist. Het bundelen van columns lijkt een lucratieve business. Maar daar wilde ik mijn vraag niet over stellen.
Wat ik wel wilde vragen:

Welke columnbundels of columnisten lees jij?

Als je ze al leest natuurlijk: want misschien ben je helemaal geen columnlezer. Dat kan natuurlijk ook. Ik ben natuurlijk weer heel nieuwsgierig naar jullie antwoorden. Laat in de reacties hieronder je link achter zodat iedereen je reactie kan lezen. En als je suggesties voor nieuwe #50books vragen hebt, dan hoor ik dat ook graag

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

6 Reacties

  • Martha

   Ik wist dat ik een belangrijke columnist vergeten was!

   Antwoord
 1. Linda Kwakernaat

  Af en toe lees ik colums.
  Straks aks de rust weer gekeerd is wel weer meer.
  OT: hoe staat het met je huis?

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. @webpixelqueen - #leukevraag #50Books Vraag 40 RT @drspee http://t.co/jrpWrzO6OE
 2. Columns – #50books | De wereld van Hendrik-Jan - […] is het antwoord op vraag 40 van het blogproject #50books. #50books is een initiatief vanPeter Pellenaars. Martha […]
 3. #50books: Columnisten lezen - Tekstbureau DrsPee - […] Previous post […]
 4. #50books: Columnisten lezen » Tekstbureau DrsPee - […] ik in mijn vorige blogpost al beschreef: er staan niet veel columnistenbundels in mijn boekenkast. Er staan er een…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest