Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 44 en 45

door | 12 november 2014 | Boeken, Overige | 0 Reacties

cover boek stemmen op schriftEn alweer loop ik een vraag achter. Dan maar weer samen in een blog, moet kunnen. Vraag 44 ging over het zogenaamde reader’s block, een woord dat ik zelf verzonnen heb, naar aanleiding van het woord writer’s block. De vraag was of je wel eens opziet tegen het lezen van een boek.
Het antwoord is ronduit en openhartig en hardgrondig: ja. Ik kan het niet helpen. De grootste reader’s block die ik had was direct na mijn examen in 6 VWO. Ik had toen zoveel boeken moeten lezen, dat ik besloot nooit van mijn leven meer een boek aan te raken. Ik was toen achttien. Op vakantie had ik al weer mijn eerste boek te pakken en las ik weer als vanouds. Voornamelijk omdat het niet hoefde. Ik wilde weer lezen.
Ik merk dat steeds wanneer ik gedwongen word om iets te lezen, dat de weerzin naar boven komt. Ik wil graag mijn eigen boeken lezen op mijn tempo en niet gedwongen worden voor een deadline een boek lezen.
Vraag 45 was een leuke: welke boeken wil je van Sinterklaas of de kerstman krijgen? Ha! Het mooie is dat ik ook nog jarig ben in deze periode, dus de stress lag vroeger bij mijn moeder: én verjaardag én sinterklaasviering. Ze wist nooit wat ze kopen moest. Mijn zusje heeft nu hetzelfde dilemma met haar middelste dochter: ook zij is vlak voordat de Sint komt jarig.
Maar goed: ik geloof niet meer in de Sint. Want:

Als je groot bent, zoals wij, helaas, helaas,
Dan gaat Sinterklaas je deur voorbij

Ja zuster, nee zuster-liedje. Maar ik heb mijn verjaardag nog. En de volgende boeken staan op mijn verlanglijstje:

Dus, mocht je niet weten wat je mij wil geven, dan heb je hier wat ideeën. 😉
Disclaimer: de links naar de boeken zijn affiliatelinks. Dat betekent dat ik wat geld krijg als jij via één van deze links een boek of iets anders koopt bij bol.com.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha Pelkman (@drspee) - "#50books vraag 44 en 45 - Tekstbureau DrsPee" o ja ik had geblogd vanochtend! http://t.co/VU0ZrrihBF

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest