WhatsApp
Telefoon

#50books vraag 44: rare jongens die Romeinen

door | 16 november 2015 | Boeken, Overige | 2 reacties

Guilty pleasures: amoras deel 1-6

Rare jongens die romeinen, maar Suske en Wiske kunnen als volwassenen er ook wat vanMijn vader las Bommeltjes, toen Marten Toonder ze nog in het NRC publiceerde. Ik begon met de Bobo en Suske en Wiske en Tante Sidonia en dan natuurlijk Lambik en Jerom. Later stapte ik over naar Asterix en Obelix. De leukste quote? Rare jongens die Romeinen.
Er staan nog steeds heel veel Suskes en Wiskes in mijn kast. Ik heb echt een flinke rij, maar vanaf nummer 67. En ik mis er enorm veel tussendoor. De kenners weten dat 1 tot en met 66 echte collector’s items zijn die voor veel geld verkocht worden. Vanaf nummer 67 is de reeks in kleur hernomen.
Er is een periode geweest dat ik ze weg wilde doen, maar uiteindelijk ben ik toch weer gaan sparen. Nu koop ik zo af en toe nog eens een Suske en Wiske in de zomer.
De vraag van Peter is deze keer:

Was jij vroeger ook verzot op stripverhalen, en lees je ze tegenwoordig nog steeds?

Rare jongens die Romeinen

Na Suske en Wiske werd ik wat ouder en begon ik de humor van Asterix en Obelix te zien. De zogenaamde running gags van Uderzo met de piraten, de Romeinen die leken op Laurel & Hardy, de Beatles en andere beroemde personen. En natuurlijk Obelix die als kind in de ketel is gevallen en dus geen toverdrank meer mag.
En wat te denken van alle taalgrapjes in de namen van de personages die voorkomen in de strips? Ik noem Kostunrix, Hoefnix, Nestorix, Obelix (van obelisk) en Asterix (van de asterisk) en de allermooiste: Idéfix (idee fixe, een vaststaand idee). De namen Assurancetourix en Abraracourcix heb ik nooit begrepen.
De oudere Asterixen heb ik kapot gelezen: mijn vader las ze eerst, daarna begon ik. Ik twijfel of ik de nieuwe Asterix koop. Het wordt nooit meer zo goed als toen Goscinny en Uderzo het nog deden.

Suske en Wiske – de adult versie

Ik ben laatst begonnen met volwassen versie van Suske en Wiske. Ze werden verkocht via de iTunes store, maar nu kan ik ze daar niet meer vinden. Best gaaf om Suske en Wiske als volwassenen te zien. Maar ook wel wat schokkend.

Welke strips ik niet lees

Kuifje en andere strips zoals Robbedoes hebben me eigenlijk nooit geboeid. Die heb ik dan ook fijn overgeslagen.
Ik ben nog niet aan de Bommeltjes toegekomen van mijn vader. Die las ze altijd. En graag. Alleen Als je begrijpt wat ik bedoel heb ik gezien als film.

Zwèèèèèèèèèèlgjeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!

[bol_product_links block_id=”bol_564a5149093d7_selected-products” products=”9200000040653428,9200000047668521,9200000019244727″ name=”50books” sub_id=”vraag44″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.
Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. carel de mari

  dan zou ik maar snel aan die Bommels beginnen, er gaat een wereld voor je open, zeker ook qua taal en dat moet jou aan het hart liggen

  Antwoord
  • Martha

   Ik ga ze absoluut lezen, er staan hele rijen in de kast van mijn moeder 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - #50books vraag 44: rare jongens die Romeinen https://t.co/vPUtuw3sM3

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest