Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: welk boek ik zou verfilmen

door | 25 augustus 2014 | Boeken, Overige | 1 reactie

Thea Beckman, jongleur, troubadour, verfilmen

Thea Beckman, jongleur, troubadour, verfilmen
Dat is wat ik gisteren vroeg: welk boek zou je verfilmen als je onbeperkt budget had en kon kiezen uit acteurs en actrices? Ik weet de vragen wel te stellen. Lastig weer. Want de eerste keuze die ik moet maken is of ik een Nederlandstalig boek of een Engelstalig boek zou willen verfilmen. Ik ken niet genoeg Frans- en Duitstalige boeken om daar een keuze uit te maken. Zelfkennis is een groot goed wat dat betreft.
Maar goed, ik moet dus een keuze maken. Ik denk dat ik een Nederlandstalig kinderboek zou verfilmen: De Geef me de ruimte-trilogie is er een die ik graag zou aanpakken. Met name omdat er zoveel geschiedenis in zit en je dus en passant de geschiedenis van de honderdjarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk de revue kunt laten passeren. Daarnaast komen er interessante historische personages in voor: Geoffrey Chaucer, Eduard II van Engeland, Bertrand du Guesclin, Jean II van Frankrijk…
De hoofdpersonen: Marie-Claire, Berton de Fleur, Matthis Cuvelier en Jean d’Ailly verdienen natuurlijk prachtige vertolkers. Ik ken overigens weinig Nederlandse acteurs en actrices. Ik zit niet zo vaak in de bioscoop. Maar ik denk dat ik Marie-Claire zou laten spelen door Ellen Vogel. Ik zag haar vandaag bij Een Vandaag in een reportage en ik dacht dat zij daar echt wel in zou passen.
Berton de Fleur zou gespeeld worden door Barry Atsma – ik vond hem goed acteren in Loft – en Jean d’Ailly gaat vrij snel dood dus daar zou een iets oudere acteur op zijn plaats zijn. Ik denk dan aan Pierre Bokma of Gijs Scholten van Aschat. Ik vind dat zeer goede acteurs, die zie ik vaak bij De Vloer Op. Dat is een programma waar acteurs aan de hand van een opgegeven situatie een scene improviseren.
Voor Bertrand du Guesclin wordt het lastig: in het boek wordt de man omschreven als heel lelijk, gedrongen maar heel sterk. Mijn kennis van de Nederlandse filmwereld is dusdanig slecht dat ik geen idee heb wie hem zou kunnen spelen. Daarnaast wil ik niemand voor het hoofd stoten door te zeggen dat die persoon perfect in de rol past. Je wil zo’n held toch ook niet de stem van Marc-Marie Huijbregts aandoen.
Dan is er nog Matthis Cuvelier. Hij is een jaar of acht als hij wordt gevonden door Marie-Claire en Berton, maar groeit natuurlijk op tot een jaar of dertien, veertien aan het einde van dit eerste deel. Ik ken dus helemaal geen kindacteurs, dus ik heb geen idee wie deze rol kan vervullen.
Zoals ik al zei: ik stel de vragen wel. Volgende week weer een makkelijkere vraag, hoop ik.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Niek

    Hihihi, verslik je je daar toch bijna in je eigen vraag! 😉
    Maar mooie keuze wat boek betreft. De acteurs zou ik nog wel wat langer de tijd voor nemen als ik de casting adviseur was.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest