Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: Zomerleeslijst 2013

door | 23 juni 2013 | Boeken, Overige | 4 reacties

#50books is een initiatief van Peter Pellenaar. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 24: Welk boek mag volgens jou niet ontbreken op de #50books zomerleeslijst 2013
Eén boek maar, Peter? O wat erg! Nou dat moet dan wel een heel dik boek zijn, anders kom ik mijn zeven weken zomervakantie niet door. Ja, het leven van een docent gaat niet over rozen, maar dat is een heel ander verhaal.
Ik kan niet kiezen
Eén boek. Dat is wel streng hoor, Peter. Mag ik er echt niet meer meenemen?

Welk boek ga ik op mijn zomerleeslijst zetten?

Eentje dus. Ik lees het liefst fantasy, dus het wordt in ieder geval een fantasyboek. Alle reguliere literatuur valt af: te zwaar, te saai en te veel stof om over na te denken. In mijn vakantie ga ik voor mijn ontspanning.
Omdat ik maar één boek van Peter mag meenemen, moet het dus ook een dik boek zijn: minimaal 500 bladzijden, anders ben ik er binnen no time doorheen.
Daarnaast wil ik ook graag een boek herlezen. Ik ontdek vaak nieuwe dingen in een boek als ik het opnieuw lees. Er staan drie boeken op de shortlist:

 • De kronieken van Aurian (4 delen) van Maggie Furey
 • The secrets of the Immortal Nicholas Flamel (6 delen) van Michael Scott
 • The Belgariad (5 delen in 2 boeken) van David Eddings

De laatste twee heb ik al een keer herlezen, dus ik denk dat ik voor de kronieken van Aurian kies, die op mijn ereader staat. Overigens staan de andere twee series ook op mijn ereader en om ruimte te sparen neem ik niet vier boeken mee, maar mijn ereader. Zo heb ik toch alle drie de series bij me :p.
Sorry Peter. Ik kan niet kiezen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. carel

  zo is het, gewoon zorgen dat er genoeg op de e-reader staat, die Petepel met zijn een boek is niet van deze tijd 😉

  Antwoord
 2. petepel

  Ik vraag niet om slechts 1 boek mee te nemen, maar welk boek zeker niet mag ontbreken 😉
  Omdat jij niet kon kiezen heb ik dat maar gedaan en de kronieken van Aurian op de #50books zomerleeslijst gezet.

  Antwoord
  • Martha

   Wat fijn dat je voor me hebt gekozen. :). Ik kwam er echt niet uit, dus ging ik stiekem beetje smokkelen, zoals alle baldadige leerlingen proberen bij een strenge leermeester 😉

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #50books: Zomerleeslijst 2013 | Met een wetenschapper de Duitstalige wereld in - [...] het blog van Martha, aka Drs. Pee, leerde ik de hashtag #50books kennen. Een heerlijk initiatief van Peter Pellenaar.…
 2. #50books vraag 24: de zomerleeslijst - Martha blogt privé - […] vraag op herhaling van Peter dit jaar. In 2013 stelde hij hem ook al. En zijn strikvraag – wist…
 3. #50books vraag 24: de zomerleeslijst - Martha blogt priv√© - […] vraag op herhaling van Peter dit jaar. In 2013 stelde hij hem ook al. En zijn strikvraag – wist…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest