WhatsApp
Telefoon

Afmelden ~ #WOT deel 3

door | 17 januari 2019 | WOT | 2 reacties

Afmelden ~ 1) Afzeggen 2) Opzeggen 3) Uitschrijven voor een nieuwsbrief 4) de sessie binnen een programma beëindigen 5) niet langer deelnemen aan


Het goede van een week je mail niet checken is dat je mailbox volloopt. Dat klinkt een beetje tegenstrijdig, maar ik ga het uitleggen. Tussen Kerst en Oud en Nieuw heb ik een weekje lekker niet gewerkt, een beetje doelloos dingetjes gedaan die absoluut niets met mijn werk te maken hadden en gewoon vakantie gevierd. Ik heb geen enkele keer mijn mailbox open gehad. En dan loopt je inbox behoorlijk vol.

Met troep, voornamelijk

Ongeveer tweederde van mijn mails was nieuwsbrief. En de rest was werk of spam. Dus ik trok de stoute schoenen aan, dook in mijn mailbox en begon de grote schoonmaak: afmelden! ‘Unsubscribe’! Weg, exit, no more. Afmelden dus.
En ik was toch bezig, dus ook Facebook onderging een grote schoonmaak. Ik ben uit heel veel groepen gestapt die ik niet meer wilde volgen. Ik heb pagina’s ‘ontliked’ – dat is een woord, want ik verzin het nu net hier – en ik heb mijn vriendenlijst een beetje ingedeeld op vriendjes en vage kennissen en ik heb het nu een beetje rustiger. Wie heeft Marie Kondo nodig? Ik niet hoor!

Afmelden voor pity likes

Wat ik ook niet meer ga doen, is pity-liken. Wat is pity liken? Dat verwoordt het Urban dictionary op fabuleuze wijze:

The act of ‘liking’ a not very popular persons facebook status, to make them seem more popular.
This is usually done by geeks or just plain socially awkward people .

Vertaling: De handeling van het ‘leuk vinden’ van een Facebook-status van een niet erg populaire persoon, om ze populairder te laten lijken.
Dit wordt meestal gedaan door geeks of gewoon sociaal onhandige mensen.

Ik krijg de laatste tijd vaak uitnodigingen van mensen die mijn vriendje willen zijn (hiep hoi een vriendje!) en vijf minuten nadat ik accepteer, krijg ik de vraag of ik hun zakelijke pagina wil leuk vinden. Maar luister:
Ik ben niet zwanger en ga in de nabije toekomst waarschijnlijk ook niet meer zwanger worden. Ik heb geen kinderen, huisdieren, relatieproblemen, pubers of pre-pubers, kleuters in de pubertijd of moeite met borstvoeding. Ik heb genoeg inkomen, dus ben niet op zoek naar get rich quick schemes en als ik mijn mindset nog een keer moet aanpassen, dan loopt het uit mijn oren.
Als het me interesseert wat je aanbiedt, dan like ik vanzelf wel. Hoef je het me echt niet te vragen.

Waar wil jij je graag voor afmelden?

Heb jij ook genoeg van spam, nieuwsbrieven, Facebookgroepen of social media in het algemeen en zou je je graag afmelden? Of is er iets anders waarvoor je je graag zou afmelden? Schrijf je mee met de #WOT?
WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Foto: Mathyas Kurmann via Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest