Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Blogoverzicht van 2017 – de statistieken en de toekomst

door | 29 december 2017 | Bloggen | 2 reacties

blogoverzicht en planning

Best leuk om aan het einde van het jaar een blogoverzicht te maken. Beetje reflectie zo aan het einde van het jaar en wat vooruit kijken kan geen kwaad. Hoe ging het met mijn blog, wat wil ik met mijn blog doen en waar moet het naar toe?

Zo eerst de getalletjes maar eens uit de weg werken voor dit blogoverzicht. Dat is het saaie gedeelte.
Mijn blog is in 2017 bijna 78.000 keer bekeken door verschillende bezoekers. Die bezoekers genereerden ruim 107.000 weergaven. Dat is 1,38 pagina’s per bezoeker.
De meeste bezoekers kwamen uit Nederland en België, respectievelijk ruim 80.000 en ruim 13.000. De meeste mensen kwamen vanuit Google op mijn blog terecht, zo’n 74.000. De rest kwam binnen via Facebook (ruim 2000) en Twitter (ruim 1400).
In 2016 ontving ik 69.000 bezoekers en kreeg ik ruim 92.000 weergaven. Mijn blog is in bezoekersaantallen en pageviews dus gegroeid. Dat is wel gaaf om te zien. Ook het gemiddeld aantal pageviews is hoger geworden: in 2016 gemiddeld 1,34.
Leuk weetje: vanuit Curacao is mijn blog maar liefst 187 keer bekeken. Dat is een nieuw land erbij!

De blogs van mijn blogoverzicht

Ik publiceerde in totaal 221 blogs. In 2016 waren het er 240. Dat is dus ietsje minder geworden.
De meest bekeken blogpost is Stijlfiguren 6: herhaling, parallellisme, opsomming en paradox met bijna 6000 bezichtigingen. Dit blog is niet geschreven in 2017, maar in 2013 alweer!
Het meest gelezen blog uit 2017 is De mythe van Thor: 235 keer maar liefst!
In totaal kreeg ik 682 reacties en 161 likes op mijn blogs. Die likes heb ik pas dit jaar aangezet, dus daar kan ik nog geen zinnig woord over zeggen. In 2016 ontving ik 736 reacties. De mensen die het meest reageerden waren Carel, Ali, Stephan, Niek en Irene. Waarvoor mijn onuitsprekelijke dank lieve dames en heren.

De zoekwoorden

Google geeft geen zoekwoorden meer weer, dus ik ga af op de zoekwoorden die ik wel te zien krijg. (Ik kan dat geloof ik wel opzoeken in Google Analytics, maar daar ben ik te lui voor.)
De meest gebruikte zoekwoorden waren vertelde tijd en verteltijd en daarna fabel en sujet en samenvatting. De meeste zoektermen zijn taalkundig van aard en hebben te maken met argumentatie. Ook komen er nog wel wat verhaalanalyse technieken voorbij in de zoekwoorden.

Hoe nu verder?

Mijn blog wordt het meest gevonden voor talige zaken. De meeste van die taalblogs schreef ik al een paar jaar geleden. Ik vind het sowieso leuk om over taal te schrijven. Ik wil dat graag weer oppakken. De onderwerpen komen vast op mijn pad. Daar ben ik van overtuigd.
Daarnaast wil ik blijven reviewen. Ik vind het leuk om de boeken die ik lees te bespreken. En ook de persoonlijke blogs zal ik blijven delen. Natuurlijk zal ook de #WOT op donderdag blijven schrijven. Dus laat de woorden ook maar binnenkomen: ik hoor graag voorstellen voor nieuwe woorden.
Ook de mythologie wil ik weer gaan oppakken. Ik was nog bezig met de Noorse mythologie, dus daar zal ik verder gaan.
Genoeg om over te schrijven en tijd voor een blogplanning annex editorial calendar of zoiets. Enniewee, ik ben nog lang niet uitgeblogd!
unsplash-logoEstée Janssens

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. marjanne56

  Wat een leuke blog!
  Ik blijf je lezen en af en toe reageren ook in 2018.

  Antwoord
  • Martha

   Dat is lief en leuk en fijn! Dank je wel!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest