WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 52: overzicht

door | 28 december 2017 | WOT | 5 reacties

een lijst voor het overzicht

Overzicht ~ 1) Aanblik 2) Algemene samenvatting 3) Balans 4) Beknopt verhaal 5) Beknopt verslag 6) Blik 7) Breviarium 8) Epitome 9) Exposé 10) Inhoud 11) Inhoudsopgave 12) Inzicht 13) Kijk 14) Korte opgave 15) Lijst 16) Opgaaf 17) Opgave 18) Overzien 19) Program 20) Programma 21) Relaas 22) Resumé 23) Revue 24) Rooster 25) Samenvatting 26) Schema


De tijd tussen Kerst en Oud en Nieuw is traditioneel de tijd voor overzichten. Overal zie je overzichten. Ik zat gisteravond nog het overzicht te kijken van het Journaal. Ik vind het dan altijd het meest interessant om te zien wie er ook al weer zijn overleden het afgelopen jaar. Beetje morbide misschien.
In 2016 leek er geen einde te komen aan de popsterren die stierven. Dit jaar zijn er ook wel weer een paar iconen overleden. Ik denk aan Jan Kruis (van Jan, Jans en de kinderen) en Roger Moore en Eberhard van der Laan en Dick Bruna en Chriet Titulaer en Tijn van de nagellak.
Natuurlijk zijn er ook positievere overzichten: de jaarlijks terugkerende kwelling van de top 2000, de sportman, -vrouw en -team verkiezing van het jaar en ook andere duidingen komen langs. (Ik ben alweer niet sportvrouw van het jaar geworden, zucht.)
Maar misschien is het veel leuker om het gewoon eens klein te houden: je hebt zelf vast ook een overzicht van mooie momenten die je wil delen dit jaar. Ik ga als voorbeeld even mijn top 3 van mooie momenten delen.

Martha’s overzicht van mooie momenten in 2017

3. Een beetje een dubieus moment, maar ik bereikte de respectabele leeftijd van veertig jaren. En ook al zie ik eruit als en voel ik mij nog steeds 26, ik merk wel dat de jaren gaan tellen. Overigens, achteraf gezien, ben ik blij dat ik de veertig heb gehaald. Er was een tijd dat ik die echt niet wilde halen.
2. Eindelijk, na twee jaar stug doortypen had ik eindelijk mijn cursussen ‘Beter leren schrijven’ af. Tot en met 31 december 2017 kun je meedoen aan de cursus De magie van een goede beschrijving in je verhaal

voor 99,- in plaats van 199,-. Vanaf 1 januari 2018 betaal je gewoon het volle pond. De cursus begint op 8 januari en met een groepje van maximaal tien mensen gaan we werken aan hoe je beschrijvingen kunt maken waarbij je lezers niet in slaap vallen. (Einde reclame.)
1. Mijn derde plaats op het WK karate in Curacao en daarmee gelijk het bezoeken van dit eiland waarbij ik een paar nieuwe mensen heb leren kennen.
En nu ben ik dus heel nieuwsgierig naar jouw mooiste momenten van 2017. Deel je ze ook in een overzicht? Of ga je liever iets anders doen met het woord overzicht. Dat mag natuurlijk ook. Zolang je het overzicht maar bewaart. Niet kwijtraken hoor!
Oorspronkelijk begon 
Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoGlenn Carstens-Peters

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

5 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Overzicht: #WOT deel 52 - Stukjes - […] Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier…
  2. #WOT deel 52: overzicht - iPixtitude.nl - […] Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest