WhatsApp
Telefoon

Een boek dat eruit springt

door | 17 juli 2017 | 50books 2017 | 0 Reacties

Ik had gisteren beloofd dat ik vandaag over mijn boek zou schrijven. Over een boek dat mij in het oog sprong als ik voor mijn boekenkast zou staan. En dat is best lastig, want ik heb twee grote boekenkasten en dan een klein kastje in mijn slaapkamer met boeken die ik nog moet lezen. De vraag is dus: welke kast kies ik?

Nu wil het geval, dat ik dus drie kasten heb: eentje met nog te lezen boeken, eentje met studieboeken en eentje met literatuur.
Ik laat de kast nog te lezen voor wat die is. Daar springen natuurlijk wel boeken uit, zoals die van Diana Gabaldon. Ik moet nog steeds beginnen in De reiziger. Die springt eruit vanwege de mooie kaft. En vanwege de tekst op de achterflap: een vurige, passionele liefde in het Schotland van 1743. Dat spreekt me op dit moment ook erg aan als vakantieboek. Een lekker ongecompliceerde driehoeksverhouding in een historische setting. Tenminste, voor mij ongecompliceerd. Voor de hoofdrolspelers zal het stukken lastiger zijn vermoed ik.
In de kast studieboeken springt er voor mij maar een boek uit. Handgeschreven wereld van Frits van Oostrom en Dini Hogenelst. Dit boek is prachtig vormgegeven, heeft heel mooie plaatjes en is vlot geschreven. Ik heb dit boek in mijn eerste jaar Nederlands moeten mogen lezen. Ik heb ervan genoten om het door te lezen, te bladeren en te bekijken. Prachtig verluchte handschriften, mooie tekeningen uit boeken en allemaal over de Middeleeuwen, de hoofse literatuur en de literatuur voordat het hoofse tijdperk aanbrak. De tijd dat het normaal was om vrouwen te slaan en uit te huwelijken aan de moordenaar van hun man (zie het verhaal van Karel ende Elegast).

En dan een literatuurboek dat eruit springt

En dat is *tromgeroffel*: The complete works of William Shakespeare. De Oxford edition. Wat heb ik genoten van de komedies, de tragedies en de koningsdrama’s. A Midsummernight’s dreamRomeo en Juliet en Macbeth.
Ik kan hele stukken citeren. Misschien niet letterlijk, maar toch wel redelijk nauwkeurig. Puur en alleen door het lezen van dit boek. En dat is waarom dit boek mij iedere keer weer in het oog springt.
De links in dit blog zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een beetje centjes krijg, als jij een boekje koopt bij bol.com via een van deze linkjes.
Plaatje: Gabriel Ghnassia

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest