WhatsApp
Telefoon

Vakantieboeken en #50books vraag 29

door | 16 juli 2017 | 50books 2017 | 9 reacties

Dit zijn geen concepten meer ;-)

Vakantieboeken. Er zijn er zoveel die in aanmerking komen om mee te nemen. Ga je voor de dikke pil of neem je een luchtig romannetje mee? Jullie antwoorden vat ik hier samen en ik stel natuurlijk weer de nieuwe vraag. Nummer 29 alweer! En ik maak natuurlijk de serie gewoon vol.

Vooraf even dit: de links naar titels en schrijvers zijn affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een beetje centjes krijg als je via die link een boekje koopt bij bol.com.
Lucia antwoordde in de reacties. Zij was al op vakantie geweest en had De wetten van Connie Palmen gelezen en IJstijd van Maartje Wortel. Wortel heb ik ook gelezen, maar die heb ik weggelegd. Ik ben benieuwd of Lucia IJstijd en De wetten nog gaat reviewen op haar blog.
Lalagè kiest voor wat makkelijkere literatuur als zij op reis gaat. Deze keer ging Een sterke man van Renate Dorrestein mee. Ze was al bezig in Doomsday book, een combinatie van science fiction en een historische roman. En ze nam het derde deel van De verborgen universiteit mee. Drie boeken dus!
Op de ereader (die heb ik ook!) van Niek staan een aantal boeken klaar om gelezen te worden. Zij heeft wat inhaalwerk te doen: een heel jaar Clarkesmagazine met korte science fiction en fantasy verhalen staat klaar om gelezen te worden. Ook heeft ze nog wat korte verhalen van Neil Gaiman die staan te dringen om gelezen te worden. Ik ben wel nieuwsgierig welke verhalen dat zijn.
Ook Ali gaat haar ereader tot de nok toe vol stouwen met ebooks. En ze gaat waarschijnlijk herlezen: de Iron fey serie van Julie Kagawa en de Talon serie staan klaar. Ali weet dat ze geen moeilijke boeken moet lezen als ze op vakantie is, dus deze series zijn ideaal om er nog eens bij te pakken.
Hendrik-Jan heeft ook gereageerd, ondanks alle drukte met zijn Tiny house. Top! Hij heeft twee boeken toegestuurd gekregen van een uitgeverij: eentje van Bill BrysonDe weg naar Little Dribbling, Een reis door Groot-Brittannië en Umami van Laia Jufresa. Hij noemt ook nog een aantal andere boeken die hij misschien wel mee wil nemen. Kortom, genoeg keuze en nog geen idee!
Jannie heeft ook weer meegedaan deze keer. Dat is super! Maar als ik de titel van haar blog lees, schrik ik toch wel even: ze neemt geen boeken mee op vakantie! Gelukkig besluit ik verder te lezen en kom ik tot de ontdekking dat Jannie wel degelijk leest tijdens haar vakantie. Zij is aangesloten bij Holidaylink: een organisatie die mensen die op vakantie gaan en huisdieren hebben koppelt aan mensen die op het huis willen passen. In het huis waar Jannie gaat vertoeven, staat een boekenkast vol met literatuur. Jannie mag pakken wat ze wil. Ze heeft voldoende te lezen!

Tot zover de vakantieboeken; op naar #50books vraag 29

De 29e vraag alweer. Wat gaat zo’n jaar toch snel. Behalve op zondag, als ik een nieuwe vraag mag verzinnen. Maar gisteravond had ik weer een nieuwe vraag. Eentje die een beetje toevalligheid met zich mee brengt. Het is meer een opdracht dan een vraag, maar er zit wel een vraag aan. Misschien moet ik hem gewoon stellen in plaats van proberen uit te leggen:

Ga eens voor je boekenkast staan en laat je ogen over de boeken glijden. Welk boek springt eruit en waarom?

Ik ben echt nieuwsgierig hoe dat voor jullie uitpakt. Ik zal proberen morgen mijn eigen antwoord te plaatsen. Ik denk dat mijn antwoord hier niet meer gaat passen. Dus leef je uit, neem de tijd en schrijf je blog! Of zet je antwoord in de reacties. Dat mag natuurlijk ook!
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.
Plaatje: Jan Mellström

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

9 Reacties

  1. Luna

    Ik ben -zoals gezegd- ingehaakt op #50books. Ik hoop dit vaker te kunnen doen 🙂
    Op mijn blog heb ik een uitgebreide blogpost geschreven over mijn antwoord op jouw gestelde vraag Martha 🙂

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Opvallende boeken – #50books – De wereld van Hendrik-Jan - […] boek valt onmiddellijk op als je in mijn boekenkast kijkt? Een lastige vraag. Waar ik ook kijk, ik zie…
  2. Het boek dat eruit springt: #50books vraag 29 - Stukjes - […] De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest