WhatsApp
Telefoon

Brief

door | 22 oktober 2012 | Overige, Persoonlijk | 4 reacties

Brief aan degenen die mij pestten,
Ik zal niet beginnen met een aanhef als “Beste,” of “Geachte,” want jullie zijn best noch geacht. Ik heb überhaupt nooit gedacht dat ik ooit een brief aan jullie zou schrijven, maar het is er dan toch van gekomen. Ik wil jullie graag bedanken voor een aantal dingen.
Ik wil jullie bedanken voor de fijne schooltijd die ik heb gehad op de basisschool en op de middelbare school. Ik wist nooit of ik een dag onopgemerkt door kon komen of dat ik weer complete spreekkoren over mij heen zou krijgen. Mijn overlevingsstrategie, zo weinig mogelijk opvallen en niet al te hoge cijfers halen, heeft mij tot op de dag van vandaag een middelmatig leven opgeleverd. Jullie hebben mij beroofd van mijn leergierigheid en wie weet wat nog meer.
Ik wil jullie verder bedanken voor alle gemene grappen die jullie met mij hebben uitgehaald. Nog steeds ben ik achterdochtig als iemand mij aardig vindt. Nog altijd kijk ik de kat uit de boom en kan ik niet spontaan met nieuwe mensen omgaan. Ik denk steeds dat nieuwe mensen mij een loer willen draaien of een gemene grap willen uithalen.
Ook ontzettend bedankt voor het gevoel dat ik er niet bij mocht horen. Voor het minderwaardigheidscomplex dat jullie mij hebben aangepraat en toegescholden. En bedankt voor mijn gekneusde zelfvertrouwen, mijn eetstoornis en mijn neerslachtigheid. Bedankt ook voor het verlies van mijn spontaniteit, openheid en onbevangenheid.
Ik verwacht niet dat jullie dit ooit zullen lezen, maar verwacht van mij niet dat ik vriendelijk tegen je ben of je op een andere manier aardig zal behandelen, mocht ik jullie ooit nog tegenkomen. Ik zal je niet groeten, geen oppervlakkig praatje aanknopen en al zeker geen antwoord geven op de vraag hoe het met mij gaat.
Ik weet dat jullie het niet meer weten, want pesters vergeten alles, maar ik weet alles nog. Ik herinner me iedere ziekte die jullie mij toewensten, iedere lage grap die jullie met mij uithaalden en iedere roddel die jullie over mij verspreidden. Ik herinner me iedere klap die ik kreeg, ieder verraad van zogenaamde vriendinnen en elk treiterig telefoontje dat ik kreeg. Ik weet alles nog. Alles.
Met cynische groet.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. karin r.

  bah. ik begrijp niet dat een klas, leraar, schoolteam daar zo weinig van zien en mee kunnen. goed dat je die brief openbaar hebt gemaakt. misschien helpt het voor iemand anders. …

  Antwoord
  • drspee

   Ik hoop het. Je wordt alleen wel een supergoede actrice: bijna niemand heeft er ooit iets van geweten op school. Ik leerde heel snel mijn mond houden. Als mijn ouders op school kwamen om te praten dan wist de docent nergens van. Hadden ze het nooit in de gaten gehad. Maar ondertussen gebeurde het wel.

   Antwoord
 2. Carola Linschooten

  Wat erg om dit te lezen. Wel heel sterk van je geschreven deze brief. Ik vind dat je het verhaal (eigenlijk van al je lotgenoten) zo mooi verwoordt. En mijn interesse naar jou, je verhaal en je blog is oprecht. Ik hoop dat het steeds meer lukt om je echte zelf te zijn. Laat ze niet winnen. Dank voor delen van je verhaal. Krachtig!

  Antwoord
  • drspee

   Ik lees hem nu sinds lange tijd weer terug, mijn brief. Nog altijd heftig. Dank je wel voor je lieve woorden en je fijne reactie. Ik ben hard op weg om de vrouw te worden die ik wil zijn. Mede dankzij mijn blog en de reacties van mensen zoals jij die mij steunen ondanks dat we elkaar niet persoonlijk kennen.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. #WOT deel 22: Verdwaald | Drspee - […] de sectiepolitiek, verdwaald in de teamoverleggen en verdwaald in mijn hoofd. Dit is, na mijn eigen schooltijd, de minst…
 2. De moed van de openbaring - Tekstbureau DrsPee - […] brief aan mijn pesters vind je hier. Het blog van Karin […]
 3. De toekomst ligt achter ons » Tekstbureau DrsPee - […] heb ik nog wel wat werk te doen met betrekking tot het verwerken van mijn verleden. Overigens vind ik…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest