Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Contrast ~ #WOT 42

door | 18 oktober 2018 | WOT | 2 reacties

contrast kleuren

Contrast ~ 1) In het oog vallende tegenstelling 2) Helderheid in schakering van kleuren 3) In de fotografie verwijst dit begrip naar verhoudingen tussen lichte en donkere elementen in de foto.


Er is een groot contrast tussen werken voor je zelf en werken voor een baas. Als je ziek bent, bijvoorbeeld. Je meldt je ziek op je werk en je salaris wordt gewoon doorbetaald. Ik meld me ziek bij mijzelf en ik krijg geen cent. Toch zou ik niet meer in loondienst willen. Ik geniet van mijn vrijheid en alles wat ik nu kan doen onder het mom van werk. Zelfs dit blog valt onder werk. Zo voelt het overigens niet. Ik voer betaald mijn hobby uit.
Gisteren mocht ik voor het eerst in mijn leven door een CT-scan. En daarvoor kreeg ik eerst vloeistof in mijn lijf: contrastvloeistof. Ik vermoed dat dit een vloeistof is die contrast weergeeft tussen organen en niet-organen. Of zo…
Even opgezocht: “Contrastvloeistof wordt onder meer gebruikt bij het maken van röntgenbeelden en is nodig om de de verschillende soorten weefsel en organen van elkaar te onderscheiden.” Het geeft echt een heel raar gevoel. Eerst krijg je een beetje een rare smaak in je mond en dan zakt het naar beneden. Daarna wordt alles warm. Echt heel warm. En zodra het bij je liesstreek komt, lijkt het net alsof je in je broek plast. Dat is niet zo, maar zo voelt het wel. En dan ga je door de CT-scan. Een blikken mevrouw zegt dan: “Adem in en hou vast.” Dan is ze tien seconden stil en de CT-scan doet zijn ding. En dan zegt de blikken mevrouw: “U mag doorademen.” En dan blaas je je adem uit.
Het schijnt nogal smerig spul te zijn, die contrastvloeistof. Niet alleen chemisch. Ik moest er zelfs van braken. Ik dacht dat ik dat niet meer kon vanwege mijn maagverkleining, maar ik kan het nog. Bijzondere ontdekking die ik liever niet had meegemaakt.

Wat een contrast

Wat doet contrast met jou? Doe jij iets met contrast of heb je er helemaal niks mee? Schrijf je weer mee? Ik lees het graag!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest