De grootste fout van mijn leven – 100 blogs – dag 77

donderdag 16 augustus 2018Persoonlijk2 reacties

Leergeld, zo noem ik dat, Nanneke, als ik een fout maak. En soms is dat best heel veel wat ik aan leergeld betaal.

Ik ga niet namen en shamen, maar ik heb al best wel wat leergeld betaald. Eerst omdat ik in zee ging met iemand die mijn verzekeringen regelde en vervolgens met een coach zonder referenties. Mijn ‘probleem’ is dat ik uitga van het goede van de mens.
Dat kun je naïef noemen, maar ik wil zo graag geloven dat iedereen in de basis goed wil doen. Mijn compagnon noemt mij ook ronduit naïef: mensen zijn niet goed en proberen altijd ten koste van jou beter te worden. En hij heeft ook wel een beetje gelijk, natuurlijk. Het is een teken van de tijd dat mensen hun hoofd boven water proberen te houden, ten koste van een ander. Ik heb wel geleerd, dat ik eerst bij anderen ga checken.

2 Reacties

    • Martha

      Behoorlijk hard. En duur. Dat ook.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×

Klik op de foto om WhatsApp te openen op je mobiel of computer en stuur mij een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?