Leergeld, zo noem ik dat, Nanneke, als ik een fout maak. En soms is dat best heel veel wat ik aan leergeld betaal.

Ik ga niet namen en shamen, maar ik heb al best wel wat leergeld betaald. Eerst omdat ik in zee ging met iemand die mijn verzekeringen regelde en vervolgens met een coach zonder referenties. Mijn ‘probleem’ is dat ik uitga van het goede van de mens.
Dat kun je naïef noemen, maar ik wil zo graag geloven dat iedereen in de basis goed wil doen. Mijn compagnon noemt mij ook ronduit naïef: mensen zijn niet goed en proberen altijd ten koste van jou beter te worden. En hij heeft ook wel een beetje gelijk, natuurlijk. Het is een teken van de tijd dat mensen hun hoofd boven water proberen te houden, ten koste van een ander. Ik heb wel geleerd, dat ik eerst bij anderen ga checken.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

    • Martha

      Behoorlijk hard. En duur. Dat ook.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×

Klik op de foto om WhatsApp te openen op je mobiel of computer en stuur mij een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?