WhatsApp
Telefoon

De kracht van Twitter

door | 12 augustus 2013 | Bloggen, Overige | 3 reacties

Dit blog is een reactie op het blog van Elja. Neem even rustig de tijd om haar blog te lezen, voor je verder gaat met het lezen van mijn blog. Samenvatting: haar blog gaat over hoe je de kracht van Twitter kunt uitleggen, maar dat kan zij beter zelf uitleggen. Ik wacht even op je.


Zo. Gelezen? Goed zo. Dan kan ik nu namelijk de betekenis en de kracht die Twitter voor mij heeft, uitleggen.

Wat is Twitter voor mij?

Twitter

Onder de warme vleugels van Twitter


Twitter is voor mij een warm bad van mensen die met je meeleven. Als jij je eerlijk en open (niet te open) opstelt, dan krijg je warmte, eerlijkheid en openheid terug. Aanwezig zijn op Twitter en daar een online netwerk opbouwen levert een sociale en veilige omgeving waar je kunt delen en meeleven. En is een omgeving waar ik steun vind voor mijn weg door dit leven.

Angst voor Twitter komt voort uit onwetendheid

En ook de angst voor andere sociale media. Men weet niet genoeg om zeker te zijn, is bang dat anderen hun foto’s zien. Maar als je je profiel goed afschermt op bijvoorbeeld Facebook en de foto’s alleen voor bepaalde groepen zichtbaar laat zijn, dan gaat niemand met jouw foto’s aan de haal. Je moet alleen even weten hoe dat werkt.
Ik denk dat daar ook een zekere knoppenangst bij komt kijken: niet goed weten waar je in de instellingen moet zijn om het aan te passen en niet durven klikken op linkjes die je ziet. Is maar een ideetje hoor voor de social media angst.
Als je het, zoals ik, moeilijk vind om contacten te onderhouden of zoals Elja in Istanbul woont en dus niet zomaar even kunt bellen, dan is social media zoals Twitter en Facebook een prima kans om je vrienden (en eventueel familie) op de hoogte te houden van  je wel en wee.
Ik heb heel weinig familie, geen schoonfamilie, maar ik wil wel delen waar ik mee bezig ben, wat ik doe en wat er in mijn hoofd speelt. Dat doe ik dus via Twitter en mijn blog. De mensen waar ik het meest contact mee heb, zijn als een soort nieuwe familie, die wel mogen meekijken in mijn leven. Mijn vrienden op Facebook zijn mijn andere familie. Ook zij mogen meekijken in mijn wereld. Zo houd ik hen op de hoogte, ook al zie ik ze niet veel (te weinig!), maar ik wil wel laten weten wat mij bezighoudt. Dat doe ik via social media. Social media levert dus een soort virtuele nieuwe familie.
Dat is voor mij de kracht en de betekenis van Twitter.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Liesbeth

  Zo is het! Ik voel precies hetzelfde sinds ik eindelijk over de streept was en voor het eerst een blog schreef. Dankzij #50books! En wat leer je een boeiende mensen kennen – best gek, de meesten heb ik nog nooit gezien en toch weet ik een heleboel van ze (en zij van mij).
  En nee, angst is niet nodig, je bent zelf de baas en hoeft niets te doen wat niet goed voelt.

  Antwoord
 2. carel

  je hebt zelf de regie. social media bezorgen mij heel veel plezier en fijne contacten. Daarnaast heb ik ook in real live geen enkele moeite, sta gewoon open voor andere mensen en bekijk de wereld eens positief.

  Antwoord
 3. Elja

  Mooi beschreven! Er is iemand die onder mijn blogartikel ook de zwarte kant van Twitter beschrijft, een kant waar mensen geen controle over hebben. Dat is er natuurlijk ook. Maar voor mij is het net als voor jou vooral een warm bad…

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha (@drspee) - Twitter is een warm bad - http://t.co/yc0ORnN374 cc @elja1op1

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest