Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#50books: Boekenruil… brrrrr.

door | 11 augustus 2013 | Boeken, Overige | 0 Reacties

Het #50books initiatief gaat verder vandaag met vraag 31 alweer: Wie is er bekend met en/of doet mee aan enige vorm van boekenruil?
De nevelen van Avalon in een boekenruil?
Ik ken het wel, boekenruil. Maar ik doe er niet aan mee. Op vakanties zag ik wel boeken staan die je dan kon lezen en meenemen, maar dan moest je er wel een boek voor terugzetten. Ik kan dat niet. Als ik een boek heb, dan wil ik dat boek houden, liefkozen, herlezen, passages nog een keer lezen, het boek fysiek in de kast zien staan pronken.

Boekenruil is mij een gruwel

Als je een boek van mij leuk vindt, dan mag je het lenen als je er netjes mee bent. Maar ik zal geen boek ruilen met je. Ik weet ook niet wat jij met je boek hebt gedaan: ben je een roker en ga je dan roken boven mijn boek? Of val je ermee in slaap in je bad? Maak je er ezelsoren in? Wat doe je met je boek en wil je dat boek dan ook nog eens aan mij uitlenen? Moet ik door de pindakaasresten heen je boek gaan lezen?
Ik herinner mij een verhaal van iemand die ooit een boek ruilde met iemand anders. Het was het boek De nevelen van Avalon. Ze hadden het geruild met een tante die nogal rookte en het boek stonk dus naar de sigaretten. Om ervoor te zorgen dat die stank verdween, had de tante voor de boekenruil het boek volgespoten met parfum. Sindsdien, als iemand nog al veel parfum op had, dan had die persoon het erover dat daar de nevelen van Avalon voorbij liepen. Grappig verhaal, grond voor mijn angst om boeken te ruilen.
Dus nee dank u. Ik wil weten wat er met een boek is gebeurd. Een beduimeld bouquetreeksromannetje waarvan de bladzijden aan elkaar plakken van de neuspulken? Ik bedank daarvoor. Als jij een boek hebt, dat ik graag wil lezen, dan koop ik het wel of ik download het eerst en dan koop ik het als ik heel erg leuk vind. Dan kan ik namelijk dat boek weer in mijn kast zien staan pronken, nadat ik nogmaals het fysieke boek gelezen en geliefkoosd heb. De witte bladzijden voorzichtig heb omgeslagen, ze vasthoudend tussen mijn duim en wijsvinger. De verse drukinkt nog geroken heb en de geur van het papier heb opgesnoven.
Maar boekenruil? Brrrr…. nee, niets voor mij.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Martha (@drspee) - #50books ik wil mijn boeken houden, liefkozen en niet de pindakaas van de pagina's hoeven krabben.. - http://t.co/YTFN59UMyu

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest