Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

De moderne kluizenaar

door | 05 juli 2013 | Overige, Verhalen | 3 reacties

viooltje kluizenaar

uit eigen werk


De moderne kluizenaar keek naar het computerscherm voor zich en riep de website op. Daar bestelde hij de boodschappen voor de hele week. Iets meer dan €50,- anders moest hij bezorgkosten betalen. Het wc-papier stapelde zich inmiddels wel erg hoog op in zijn gangkast. Daar moest ie wat anders voor verzinnen.
De man sloot de website weer af en richtte zich weer op zijn werk. Hij werkte vanuit huis. Dat had hij met zijn werkgever afgesproken. De reiskosten waren nu eenmaal te hoog en de kilometers te ver. Vergaderingen woonde hiji bij via Skype. Hij deelde belangrijke zaken met zijn team via Google drive en hield de planning bij via Evernote. Dit notitieboek deelde hij ook met zijn team. Regelmatig chatte hij via Skype of bij Google met zijn collega’s. Bilaatjes.
Op Twitter had hij een grote groep volgers waar hij gezellig virtueel mee kletste en virtueel een bakkie mee deed of een biertje op vrijdagmiddag. Ook virtueel natuurlijk. Zijn foto’s deelde hij via Instagram en Flickr. Daar kwamen daar weer reacties op van de social community. Ook op Facebook kreeg hij veel likes op zijn foto’s en statusupdates.
De man kwam amper buiten. Hij downloadde zijn films en series zodat hij niet naar de bioscoop hoefde. Ook zijn vrienden sprak hij nauwelijks. In zijn ruime woning had hij een paar fitnessapparaten, daar blijft hij fit. Zo hoeft hij niet naar de sportschool.

Hij is de moderne kluizenaar

Alles gebeurt via het internet en er is nauwelijks sprake van persoonlijk contact. Alsof hij pleinvrees heeft en niet naar buiten durft. Maar dat is niet zo. Iedere dag gaat hij even zijn tuin in, rond de lunch, en ademt de frisse lucht in van zijn bloementuin. Kijkt naar boven, rekt zich uit en gaat weer naar binnen. Terug aan zijn werk.
‘s Avonds kijkt hij een paar afleveringen van House op zijn laptop, drinkt koffie en neemt aan het einde van de avond nog een stukje kaas. Dan gaat hij slapen in zijn tweepersoonsbed. Alleen. De moderne single. De moderne kluizenaar.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Anna

  De moderne kluizenaar… dit beeld wekt toch wel enige huiver op hoor! Zo zou ik niet willen leven maar goed ieder zijn meug 🙂

  Antwoord
 2. Idem

  Goed verhaal. Zeer herkenbaar. Bijna volledig mijn levensinvulling. Ben er ook best gelukkig mee.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha (@drspee) - Het wc-papier stapelde zich inmiddels wel erg hoog op in zijn gangkast. http://t.co/5iU52aiKUD

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest