WhatsApp
Telefoon

De verkoop van een huis

door | 27 februari 2015 | Overige, Persoonlijk | 12 reacties

Of hoe de pleuris uitbreekt na een mailtje

Huis te koopDe verkoop van mijn huis heeft flink wat voeten in de aarde gehad. Nu zijn de laatste loodjes aan beurt en dat levert flink wat irritatie op van mijn kant. Ten eerste over gebrekkige communicatie, ten tweede over de onbuigzaamheid van de kopende partij.

Ik ben geïrriteerd dat alles ineens op stel en sprong geregeld moet worden en dat terwijl kopende partij uitstel op uitstel heeft aangevraagd en voor mijn gevoel flink heeft lopen vertragen.

Vervolgens heeft de kopende partij flink van mijn tijd gebruikt doordat de koper dus eerst een bouwkundige inspectie van twee en een half uur heeft gehad in mijn huis, waarbij ieder kiertje werd bekeken en ieder plekje werd gefotografeerd en met een spiegeltje onder randjes werd gekeken. Een bouwkundige inspectie duurt normaal gesproken een half uur.

Ook heeft de koper bij de laatste VVE-vergadering gezeten. Iets wat niet eens had gehoeven. De koper gaf aan dat deze was uitgenodigd door mijn buren. Mijn buren gaven aan dat zij zeiden dat aan mij toestemming gevraagd moest worden. De koper zette mij dus enorm voor het blok. Dat was de tweede leugen waar ik de koper op betrapte. De eerste was de vraag om uitstel vanwege een fout in het koopcontract. Er zat geen enkele fout in.

Vanochtend was alles ineens rond en werd van mij verwacht dat ik nog verder voorover boog en op maandag klaarstond om de transactie te doen. Inmiddels ging ik er niet meer vanuit dat de akte gepasseerd zou worden en had dus allemaal andere afspraken gemaakt. Toen de notaris mailde dat ‘het transport’ ook op 4 maart kon plaatsvinden indien de 2e niet zou schikken, mailde ik met de vraag of het inderdaad op de vierde kon.

Toen brak de pleuris uit

Mijn makelaar belt mij met het verhaal dat ik de afspraak niet had mogen uitstellen en ik begrijp niet waarom: de notaris gaf aan dat het kon. Ja, zegt mijn makelaar, maar dan ben jij in gebreke en kun je boete krijgen.’ Ja dat wil ik ook niet. Mijn makelaar belt met de notaris en met de kopende makelaar en belt mij daarna weer terug. Mijn makelaar is boos. Niet op mij, maar op de manier waarop de kopende partij en de notaris kennelijk tekeer zijn gegaan.

Daarna wordt er flink heen en weer gebeld en begrijp ik uiteindelijk dat kopende partij niet akkoord is met uitstel van de passeerdatum. Ik vloek: ik voel me alsof ik flink in mijn kont genomen wordt, zonder dat ik ook maar één zoen krijg. Hoever moet ik nog vooroverbuigen voor dit zootje ongeregeld?

Dit voelt voor mij als een machtspelletje waar ik niets van begrijp. Elke coulance van mijn kant voor de kopende partij is wat mij betreft verdwenen.

En dat alles vanwege een mailtje van een notaris die kennelijk niet begrijpt dat ik geen verstand heb van het verkopen van een huis, die aanbiedt om de afspraak op een andere dag te zetten en dat dus kennelijk niet had mogen doen.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

12 Reacties

 1. Niek

  Wat ellendig allemaal. Het is al een behoorlijke aanslag om je huis te verkopen en dan ook nog dit onnodige gezeur en zinloze stress.
  Maar als ik het goed begrijp is het nog even kiezen op elkaar en dan is het voorbij. Sterkte.

  Antwoord
  • Martha

   Klopt, ik focus nu op maandag 17.00 uur. Dan ben ik van het gezeik af en is dat huis niet meer van mij. Ben ook blij dat die persoon mijn buur niet wordt.

   Antwoord
 2. Liesbeth

  Ach Martha, wat een gezeik! Het is een smerig machtsspelletje, meer niet.
  Laat ze, laat ze in hun eigen macht stikken en zet het van je af! Je hebt straks NIETS meer met ze te maken! Wees blij met het uitgebreide bouwkundige onderzoek want nu kunnen ze je nooit meer iets maken en probeer er boven te staan dan trek jij uiteindelijk lekker aan het langste eind.
  Nog een paar dagen en dan is het klaar. Helemaal klaar!
  Fijn weekend en geniet van je nieuwe stoel en je mooie plekje!

  Antwoord
  • Martha

   Ik geniet heerlijk van mijn stoel en mijn plekje. Het is gemeen en verschrikkelijk flauw. En dan komt er dus zo’n boos blog uit. Ik ben uren aan het aftellen.

   Antwoord
 3. Carolien Geurtsen

  Wat een vreselijk akelig gezijk, daar zit je toch echt niet op te wachten, draken zijn het.
  Sterkte en een zoen
  Carolien

  Antwoord
  • Martha

   Nee, ik zit hier zeker niet op te wachten. Het is verschrikkelijk gemeen, maar kennelijk denkt de koper: “Ik ben de baas, ik betaal dus ik bepaal.” Heel flauw.
   Zoen terug.

   Antwoord
  • Martha

   Dank, Rob. Nooit geweten dat het zo moeilijk was.

   Antwoord
 4. Anna

  Oh boy! Nog efkes doorbijten en je bent gelijk van alles af. Kan je echt van je uitzicht gaan genieten 🙂

  Antwoord
  • Martha

   Dank Anna, ik hou vol. Nog 72 uur en dan ben ik ervan af.

   Antwoord
 5. Linda Kwakernaat

  Pff Kopers hoeven gelukkig geen vrienden te worden!
  OT wel reactieplugin gebruik je?

  Antwoord
 6. carel

  het ‘ de klant is koning’ wordt hier wel heel middeleeuws uitgelegd. Neemt niet weg dat je, na nog een keer naar zijn pijpen te dansen, van hem en van het huis af bent. En dat is het belangrijkste. Vergeet de rest of lach er, later, om.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - De verkoop van een huis http://t.co/W0dlMozkVQ all hell breaks loose na een mailtje.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest