WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 9: kaas

door | 26 februari 2015 | Overige, WOT | 3 reacties

Een plateau met Franse kaas


Kaas ~ 1) Brie 2) Belegsel voor brood 3) Beleg 4) Broodbeleg 5) Broodbelegsel 6) Dessert 7) Edammer 8) Eetbare letters (crypt.) 9) Franse zangeres 10) Hartig hapje 11) Hartig broodbeleg 12) Jongensnamen 13) Melkproduct 14) Nagerecht 15) Voedingsmiddel 16) Voornaam 17) Werk van Willem Elsschot 18) Zuivelproduct

Sinds mijn operatie eet ik zelf nagenoeg vegetarisch. Ik vind vlees te zwaar op mijn maagje liggen en sommige soorten vlees kan ik zelfs niet meer eten, omdat het zich niet goed laat vermalen. Dat houdt in dat ik bijvoorbeeld geen draadjesvlees meer kan eten. De vezels van het vlees zijn niet klein te krijgen en dat ligt dan weer als een blok beton op dat kleine maagje van mij.
Het betekent ook dat ik veel kaas eet. Lekker. Er zijn veel verschillende soorten kaas: Franse schimmelkazen, Goudse kaas, Edammers. Nederland is echt een kaasland. Vandaar ook onze bijnaam: kaaskoppen. En een volledig geïntegreerde Marokkaan is verkaast. Ik vind het grappig. Er zijn, trouwens tot mijn verbazing, mensen die het niet lusten!
Er zijn ook mensen die niets hebben met kaas. Denk aan de titel van het boek Echte mannen eten geen kaas. Of Kaas van Willem Elsschot waar kaas een metafoor is voor marketing.

Wat betekent kaas voor jou?

Nu ben ik benieuwd: heb jij iets met kaas? Eet je het graag of juist helemaal niet? Of moet je aan iets heel anders denken bij kaas? Ik lees het weer graag!
#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Rob Alberts

  Ook ik eet graag kaas.
  Mijn ex noemde de jonge uitvoering soap.
  Maar ik ga vooral voor de oudere, belegen versies.
  Schaap en geit werk ik ook met plezier naar binnen.
  Rijpere schimmelkazen smaken ook heel goed.
  Kortom ik ben een echte kaasliefhebber.
  Smakelijke groet,

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Martha Pelkman (@drspee) - #WOT deel 9: kaas http://t.co/fZZvd8Mqmy Daar is tie weer!
 2. Zeg maar 'Pix' (@purepixelpassie) - RT @drspee: #WOT deel 9: kaas http://t.co/fZZvd8Mqmy Daar is tie weer!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest