Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Denken – #WOT deel 34

door | 23 augustus 2018 | WOT | 2 reacties

Denken of voelen...

Denken ~ 1) Achten 2) Bedacht zijn 3) Bedenken 4) Bevroeden 5) Brainstormen 6) De hersens gebruiken 7) Denk 8) Een oordeel vormen 9) Gissen 10) Hersenwerk verrichten 11) Het verstand gebruiken 12) In gedachte hebben 13) In herinnering houden 14) Je verstand gebruiken 15) Menen 16) Oordelen vormen 17) Overwegen 18) Peinzen 19) Piekeren 20) Rede 21) Reflectie


Wikipedia omschrijft denken als een innerlijk of mentaal proces waarbij een beeld of voorstelling (van iets of iemand), herinnering (van iets of iemand), of idee (inzicht, begrip, plan) wordt gevormd.

Denken of voelen

Denken is dus iets wat je doet met je hersenen. Het is precies het tegenovergestelde van voelen. Het zijn twee mogelijkheden om met een gebeurtenis om te gaan. Veel mensen zullen in hun hoofd gaan om een gebeurtenis een plek te geven. Anderen zullen hun hoofd uitschakelen en proberen te voelen wat de gebeurtenis met ze doet, of dat proberen.
Gisteren zei ik dit op Twitter:

Iemand zei iets tegen me. En later op de dag zei deze persoon iets heel anders. Mijn hoofd kreeg kortsluiting. Ik kon er amper over nadenken. En ik kon alleen maar voelen dat de opmerkingen niet klopten, mij op achterstand zetten, mij …ehm.
Gek he, dat iemand die iedere week een woord deelt, hier geen woorden voor kan bedenken… Dat iemand die altijd met taal bezig is, het moeilijk vindt om dit dan weer te duiden. Een ding weet ik wel: denken levert me op dit moment kortsluiting op in mijn hoofd. En in mijn hart, mijn gevoel, mijn onderbuik borrelt, gist en kraakt het.
Hoe ga jij om met denken en je hoofd? Hoe zie jij de combinatie tussen denken en voelen? Ben jij een denker of ga je liever voelen wat iets met je doet? Ik ben uiteraard weer heel nieuwsgierig naar wat jij denkt (of voelt)! Deel het met ons!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoAnthony Tran

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest