WhatsApp
Telefoon

Een boek cadeau en #50books vraag 47

door | 19 november 2017 | 50books 2017 | 4 reacties

Een boek cadeau doen is lastig. Twee antwoorden deze keer op de vraag welk boek je cadeau zou doen aan een goede vriend of vriendin. Twee mooie antwoorden waar hard op gezwoegd is en waar ik ontzettend blij mee ben. Twee antwoorden die echt een cadeau zijn en die ik dus uitgebreid ga samenvatten.

Overigens constateer ik wel dat de antwoorden weer teruglopen. Dat vind ik wel jammer, maar ik snap ook dat mensen het druk hebben en misschien andere prioriteiten hebben. Mogelijk is dit dan het laatste jaar van #50books? Ik hoop het niet, maar misschien is alles na vijf series wel gevraagd. Dat kan natuurlijk.

Een boek cadeau voor vrienden

Ali vindt het moeilijk om een boek cadeau te doen. Ook omdat ze niet zoveel Nederlandse boeken leest. Haar Goodreads account vertelt haar dat zij slechts drie Nederlandse auteurs in haar lijst heeft staan. Een boek dat zij aan bloggers cadeau zou kunnen doen is het Wetboek voor bloggers van Charlotte Meindersma. Iedere blogger moet dit volgens Ali in de kast hebben staan. Eén probleem: ze heeft het zelf nog niet gelezen. Maar ze heeft een oplossing. Die lees je op haar blog.
Niek had ook wat moeite met deze vraag. Ze heeft haar blog een prachtig poëtische titel meegegeven: de kunst van het geven. Want dat is het: een kunst. En een risicovolle onderneming. Ze is eerder geneigd een boekenbon te geven. Er is wel een uitzondering. Niek noemt dat ‘kijkboeken’, boeken die zulke mooie plaatjes hebben, dat zij ze met liefde aan anderen geeft. Het gaat om Schapen tellen van Hans van der Meer en Opruimen, dat is de Kunst! van Ursus Wehrli. Bladeren door deze plaatjesboeken maakt haar vrolijk en deze zou ze graag cadeau doen. Dit vind ik ook tellen, Niek! Prachtige suggestie.

#50books vraag 47

Gisterenavond zei ik op Twitter tegen Niek


maar die vraag bewaar ik tot het einde van het jaar. Deze vraag is gewoon te mooi om zo tussendoor te stellen.
Gisteren was ik bij Mylou Frencken. Zij was de zangeres en bardame bij de quiz Met het mes op tafel. Ze zong de sterren van de hemel: eigen werk, maar ook werk van anderen. En Kees Torn kwam langs. Die staat al jaren niet meer op het toneel, maar hij is het niet verleerd, zullen we maar zeggen. Frencken verkocht ook haar boek Leven in het lied. Wat ik normaal gesproken niet toesta, liet ik nu toe: ik kreeg een prachtige opdracht aan mij gericht in het boek.
Voor Martha, die heel netjes is (op boeken) maar die dit boek hopelijk toch stuk gaat lezen.
[bol_product_links block_id=”bol_5a1143b04f180_selected-products” products=”9200000071824955,9200000077469045″ name=”50books47″ sub_id=”” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Zo tof! En dat inspireerde mij tot de volgende vraag:

Koop jij boeken bij theatervoorstellingen of andere concerten of bijeenkomsten en wat was het laatste boek dat je op zo’n evenement kocht?

Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën hierover. Doe je mee?
Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. Hier vind je alle vragen van 2017.
In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.
Plaatje: Paul Green

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

  1. alimolenaar

    Ik ga deze even overslaan. Geloof het of niet, maar ik heb nog nooit boeken gekocht tijdens theatervoorstellingen, behalve programmaboeken dan. Ik ben fervent bezoeker van musicals en daar koop je cd’s, Phantom of the Opera heb ik in Londen gekocht tijdens de voorstelling. En ik zit dit nu te te tikken en bedenk me dat ik het toneelstuk Genesis heb gekocht tijdens de voorstelling van het Nationaal Theater. En ik heb Tantalus, gekocht bij de voorstelling van de Appel. Zucht. Misschien hoor je nog van me

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Toneelstukken te koop: #50books vraag 47 - Stukjes - […] De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest