WhatsApp
Telefoon

Een irritatiefactortje

door | 26 maart 2013 | Overige, Persoonlijk | 0 Reacties

Er zijn weinig dingen die mij het bloed onder de nagels vandaan halen. Ik heb vrij veel geduld en ik ben niet snel geïrriteerd. Maar er is toch iets, waar ik niet goed tegen kan. Of eigenlijk: een soort iemand.
Het is het soort mens dat alleen maar komt halen. Je stopt er energie in, maar je krijgt er geen energie van terug. Mensen die alleen maar dingen van je willen weten, maar niet voor je klaar staan als je zelf iets nodig hebt. Mensen die aandacht nodig hebben op een negatieve manier. Mensen die je een aanwijzing geeft of probeert te helpen, maar waar je bijna geen respons van krijgt. Mensen die je een vraag stellen en ondertussen denken dat ze het toch wel beter weten. Mensen die denken dat ze er al zijn, ondanks dat ze nog flink veel te leren hebben. Maar ja, de splinter in het oog van de ander… 
Ik heb echt een grondige hekel aan dit soort mensen. Ik noem ze zuigers. Ze zuigen al je energie op, je komt niet aan je eigen dingen toe en aan het eind van de rit ben jij doodmoe en heeft de zuiger nog steeds je tips niet opgevolgd.
Natuurlijk probeer ik een zuiger links te laten liggen, maar dan gaat iemand anders zo’n persoon helpen. Ook dat irriteert me, omdat de zuiger dan toch weer zijn zin heeft gekregen. Dus dan raak ik toch ook weer mijn energie kwijt aan mijn irritatie naar die persoon toe. Al met al kun je dit soort mensen beter bij mij weghouden.
photo credit: OakleyOriginals via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest