WhatsApp
Telefoon

Mijn eerste ervaring met Curaçao

door | 02 oktober 2017 | Persoonlijk | 2 reacties

Ik ben nu vier dagen op Curaçao. Ik heb lekker gewandeld en interessante dingen gezien. Mijn eerste ervaring met dit eiland? Een mix van bewondering en een gevoel waarvan ik niet weet hoe ik het moet noemen.

Willemstad bestaat uit een aantal wijken. De twee wijken waar je alle toeristen kunt vinden en waar de restaurants en souvenirwinkels zijn, heten Pundo en Otrobando. Otrobando betekent zoveel als ‘de andere kant’. Deze wijken zijn beschermd door unesco. Ze zijn goed onderhouden en de huizen zien er mooi uit. Veelkleurig en er zijn mooie gevels te zien. Een soort Leiden in de Caraïben. Er zijn klokgevels, trapgevels en gevels waar ik de naam niet van weet.

De pontonbrug

De pontonbrug die de wijken met elkaar verbindt is bijzonder om te zien. Als er een boot langs moet, vaart de brug opzij. Letterlijk. De pontonbrug zie je op het fotootje hierboven.

De Otrobando

De andere kant van Curaçao is vol contrast. Je ziet prachtige huizen met balkons, maar als je dichterbij kijkt, zie roestvlekken, houtrot en afgebladderde verf. Niet bij alle huizen, maar bij sommige wel.
En dan zijn er de bouwvallen: krotten waarvan je hoopt dat er niemand woont en dat er dan ineens een gezin met kleine kinderen uit komt zetten.
Om bijna ieder huis staan hoge hekken en muren. Tegen de criminaliteit. Het complex waar ik zit, is afgesloten met een hoge muur en twee grote ijzeren toegangspoorten die op afstand bediend worden door de Nederlandse beheerster.
Paradijselijk Curaçao is iets minder paradijselijk.

Overal klinkt muziek

Dat is dan wel weer leuk. De mensen leven hier op straat. En daar hoort muziek bij. Overal waar groepjes mensen bij elkaar staan, klinkt vrolijke muziek.
Er zijn overal toko’s waar je even snel iets kunt halen voor je boodschappen. En het is niet duur. De toko’s die ik tegenkwam, werden gerund door Chinezen.

Het weer

Om het daar dan toch ook maar even over te hebben. Het is hier best warm. Warmer dan gewoonlijk. De vrouw die het complex beheert, vertelde dat dit te maken had met het orkaan seizoen. Irma had alle wind uit de lucht gezogen, zodat het hier windstil was. En dat begint nu weer een beetje te verbeteren.
Ik smeer de hele dag factor 50, zodat ik niet verbrand voor ik aan de wedstrijden ga deelnemen. Met verbrande schouders in een stug katapak is nou niet echt bevorderlijk voor je kata.
Mijn eerste ervaring met Curaçao is gemixt. Het is mooi, warm en bijzonder op de toeristische plekken, maar er is een groot contrast met de plekken die minder toeristisch zijn.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

  1. Liesbeth

    Het is je eerste tropenervaring!
    Lees het (kindrr/jeugd)boek ‘Marijn bij de ‘Lorrendraaiers’ maar, dat gaat over Curaçao en onze gedeelde geschiedenis. Heel interessant!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest