Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Examen doen

door | 29 mei 2013 | Overige, School | 3 reacties

examen

Gefeliciteerd met je diploma!


Dit jaar is het examen Frans online gezet door de een of andere onverlaat, “om de mensen te helpen”. Toen ik examen deed in 1996, waren de computers zo schaars en internet zo non-existent, dat dit niet mogelijk was. Er ging wel wat fout: onze examenuitslagen waren naar een school in Maastricht gestuurd, mijn school had die van Maastricht. Er ging een dag overheen en pas een dag later kregen we de uitslag. Ik was geslaagd: met twee vijven. Een voor wiskunde A en een voor Economie I.

Het examen Frans lekte uit

Linda Kwakernaat blogt erover. Zij is boos omdat er vakanties geboekt zijn, gala’s gepland staan, werk dat geregeld moet worden en nog veel meer andere dingen.  Ze vraagt zich af waarom deze “held” niet bijvoorbeeld het examen Nederlands online gezet heeft.

Ik vraag me iets anders af

Waarom plan je een vakantie direct na je examens? Je weet toch dat er iets onvoorziens kan gebeuren? Waarom ga je na al je examenwerk gelijk nog meer werken? Heb je niet even wat rust verdiend? Heb je het niet verdiend om even verzorgd te worden door je mammie na al dat harde werken?

Enneh, Linda, waarom nou weer Nederlands?

Daar tref je inderdaad iedereen mee, met Frans maar een paar leerlingen.  Wat ik het vervelendste vind, is dat er nu dus leerlingen zijn die zich hebben voorbereid op hun examen en nu teleurgesteld zijn omdat ze het examen niet kunnen doen. Arme leerlingen. Waarom zou je nou iedereen willen teleurstellen door het examen Nederlands te laten uitlekken. Dat is toch zielig?!
Met dit blog doe ik een poging op humoristische wijze te reageren op het blog van Linda Kwakernaat.
 

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

3 Reacties

 1. Olga

  Ik vind het wel heel erg rot voor die leerlingen die nu nog een dag langer in een soort spanning moeten zitten. Ik weet nog wel dat ik in 2009 mijn examen op google probeerde te vinden (ook Frans trouwens), maar dat het geen resultaten opleverde. Toen viel het examen op 5/6 juni als ik me niet vergis. Dat was pas zwaar, en laat..
  Edit: op 3 juni, want ik heb het net even opgezocht.

  Antwoord
  • Martha

   Ik vind het ook onwijs vervelend voor die laatste leerlingen. Het is en blijft een naaistreek van die jongen. En zelf heeft hij er ook niks meer aan, als hij Frans doet, want ze krijgen nu een ander examen. Echt goed gedaan van hem.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest