Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 22: de politie

door | 30 mei 2013 | Overige, WOT | 9 reacties

Politie ~ 1) Agent 2) Bewaker van de openbare orde 3) Beleid 4) De kit 5) Dienst belast met toezicht op orde en veiligheid 6) Gemeentedienst 7) Gemeentelijke dienst 8) Handhaver van de wet 9) Hulpdienst 10) Instelling voor de openbare veiligheid 11) Iemand die arresteert 12) Ordedienst 13) Overheidsdienst 14) Openbaar beroep 15) Overheidsinstelling

Eén keer heb ik te maken gehad met politie

bron
Op vrijdagavond was het altijd koopavond en dan ging ik lekker de stad in. Daar was ook een groep die op school de dienst uitmaakte. Ik zorgde altijd dat ik daar uit de buurt bleef, maar op een avond ging dat niet en kwam het tot een uitbarsting. En ja hoor, ik werd in elkaar geslagen. Grote groep mensen eromheen, niemand die ingreep. Mijnvader kwam me ophalen vanuit de bibliotheek waar ik naartoe gevlucht was.
De dag erna ben ik aangifte gaan doen op het politiebureau. De agent was vriendelijk en schreef alles op. Daarna zijn er kennelijk agenten op bezoek gegaan, want ik hoorde achteraf dat de twee meiden waar het om ging huisarrest hadden gekregen. Ze werden gelukkig ook van school gestuurd, omdat ik de conrector het verhaal had verteld. Dat was de spreekwoordelijke druppel voor deze meiden.

Politie

Soms zijn ze erg handig, voor aangifte doen enzo, maar ze zijn er niet altijd als je ze nodig hebt. Dat is wel een beetje jammer.
Gelukkig zijn ze inmiddels wel op social media te vinden. Al is het lastig om te tweeten: “Help ik word in elkaar geslagen” met een @ reply naar het betreffende korps en je locatie.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

9 Reacties

 1. Olga

  Ik zou soms wel willen dat de politie strenger op zou treden bij bepaalde dingen. Ik woon in een wijk waarin ze vaak bushokjes slopen en kledingcontainers in de brand steken en ik mis het gewoon dat er meer gecontroleerd wordt. Ik zie namelijk echt NOOIT politie, terwijl ik zeker weet dat mensen klagen over overlast. (En heel veel mensen zo kunnen aanwijzen wie het doen, maar dit niet durven uit angst voor wraak.)

  Antwoord
  • Martha

   Verschrikkelijk, dat lijkt me echt erg. Dan ga je echt roepen om meer blauw op straat

   Antwoord
 2. Anna

  Jee wat erg zeg! Al kwam boontje uiteindelijk wel om zijn loontje… gelukkig maar!

  Antwoord
 3. Carel

  twitter is niet de ideale manier voor het doen van aangifte, de wijkagent heeft ook wel eens een vrije dag, maar veel kan al digitaal.

  Antwoord
  • Martha

   Nee, inderdaad. De wijkagent is ook wel eens vrij. Diefstal enzo kan in ieder geval digitaal, gelukkig. Scheelt weer wachten.

   Antwoord
 4. sharp ben

  Altijd opvallend: hoe groter de groep mensen die om je heen staat, hoe minder hulp je mag verwachten…

  Antwoord
  • Martha

   Ja precies. Iedereen denkt: een ander zal het wel doen. En dit was in de tijd dat er nog geen mobiele telefoons waren… 1992 of zo.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest