WhatsApp
Telefoon

Foto ~ #WOT deel 7

door | 15 februari 2018 | WOT | 8 reacties

Foto maken van een foto maken

Foto ~ 1) Afbeelding 2) Afbeelding van een persoon 3) Afdruk 4) Beeldopname 5) Beeltenis 6) Fotografisch portret 7) Grieks voorvoegsel 8) Illustratie 9) Kiek 10) Kiekje 11) Momentopname 12) Opname 13) Persoonsafbeelding 14) Plaat 15) Plaatje 16) Portret 17) Positief beeld 18) Shot 19) Snapshot 20) Uitvergroting 21) Vakantieherinnering 22) Zichtbare voorstelling


We maken zoveel foto’s, iedere dag, ieder uur. We zien de wereld door de lens van onze camera. Een filter erop en klaar! We filteren ons beeld door een camera en de echte pure beleving missen we. Gelukkig hebben we de foto’s nog krijgt zo wel een heel wrange bijsmaak.

Een foto maken is niet alleen maar negatief

Het feit dat we foto’s kunnen maken van de belangrijkste gebeurtenissen in ons leven, draagt bij aan de herinnering die we van de gebeurtenis hebben.
Bijvoorbeeld: ik kan mij nog heel goed herinneren dat mijn zusje geboren werd. Het was vroeg in de ochtend en heel warm. Ik had mijn mooiste bloemetjesjurk aan. Ik weet nog dat ik heel graag naar mijn moeder wilde, maar het mocht niet. Ik was twee jaar, bijna drie.
Dit is waarschijnlijk geen echte herinnering van mij. Ik ben te jong om die herinnering al te hebben. Waarschijnlijk heb ik de herinnering gereconstrueerd aan de hand van plaatjes en praatjes. Er is namelijk een zwart-wit foto waarop mijn moeder mijn zusje in haar armen heeft en dat ik naar het kleine baby’tje mag kijken. Ik denk dat ik nog te jong was om het zusje vast te mogen houden. Volgens mij heeft mijn vader gefotografeerd. En dan wordt de uitspraak gelukkig hebben we de foto’s nog iets leuker.
Heb jij ook een bijzondere foto? Ik ben benieuwd wat jij daarover kunt schrijven! Of misschien heb je wel heel andere ideeën over het maken van foto’s. Ik lees het graag!
Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.
Plaatje: unsplash-logoRachael Crowe

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

8 Reacties

 1. Stephan

  Hoe meer foto’s ik maak, des te vaker moet ik denken aan die rij fotoalbums van mijn ouders. Moet ik dit mijn eigen kinderen aandoen?

  Antwoord
  • Martha

   Foei Carel! Gelukkig heb je het goed gemaakt 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest