WhatsApp
Telefoon

Heb jij een vieze website?

door | 20 juli 2022 | Websites | 0 Reacties

CO2-uitstoot vieze website

Een tijdje terug raakte ik in gesprek met iemand die het als zijn missie ziet om de voetafdruk en de uitstoot van websites naar beneden te krijgen. Op zijn advies haalde ik mijn eigen website door de website carbon tester. Ik moet zeggen dat ik best schrok van het resultaat. Ik heb dus een behoorlijk vieze website. Daar wil ik dus wat aan gaan doen en daar wil ik jullie in meenemen. DrsPee gaat dus met de billen bloot.

Resultaten van hoe vies is jouw website voor DrsPee

DrsPee is 77% viezer dan andere geteste websites

Oeps! Dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk! Daar wil ik best wel wat aan doen. Een website maken vind ik heel erg leuk, maar ik wil met het oproepen van websites niet bijdragen aan het vergroten van CO2-uitstoot. Dit betekent voor mijn eigen website dat ik de volgende uitstoot heb op jaarbasis bij gemiddeld 10.000 pageviews per maand:

  • 126,9 kg aan CO2-uitstoot, dat is ongeveer gelijk aan het gewicht van 0,85 sumo worstelaars of het zetten 17.195 kopjes thee per jaar.
  • er zijn zes hele bomen per jaar nodig om de uitstoot van mijn website te verwerken
  • en een elektrische auto kan 2119 km rijden – dat staat gelijk aan 331 kWh aan energie.

Wat kun je doen om een vieze website schoon te maken?

Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om je website schoon te maken. Daarvoor ga ik de Green Challenge aan. In de loop van augustus ga ik deze website aanpakken, zodat ik een schonere website krijg en een kleinere voetafdruk.

Komende tijd ga ik in elk geval beginnen met het verkleinen van de plaatjes op deze site. Dat is de eerste stap. Daarna doe ik opnieuw een meting en laat ik jullie zien wat dat voor resultaat heeft gebracht. En zo laat ik gaandeweg zien wat het resultaat is van mijn inspanningen om mijn website schoner te maken. Op naar een schone website!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest