Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Het zeikloket is geopend

door | 04 juli 2014 | Overige, Persoonlijk | 4 reacties

zeikloket

zeikloketJe bent alvast gewaarschuwd. Stop met lezen als je lange tenen hebt. Ben je gestopt? Ja, fijn, dan kun je ook niet op je tenen getrapt worden.


Lees je verder? Ja, fijn, maar zeg dan niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.


Het zeikloket is nu geopend

Gisteren was er in het nieuws dat Amsterdam onzorgvuldig had gehandeld bij het verlenen van de vergunning voor de intocht van Sinterklaas. Er was geen afweging gemaakt waarbij het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens was meegenomen. Dus dit moet opnieuw. Zonde van de tijd en het geld: de intocht in Amsterdam was meer dan een half jaar geleden en nu moet de beslissing dus opnieuw genomen worden voor iets wat al heeft plaatsgevonden en niet meer teruggedraaid kan worden. We kunnen namelijk nog steeds niet in de tijd reizen.
Maar nu zat ik te denken. Waar kunnen wij “witte Nederlanders” ons nu nog eens over beklagen? En ineens wist ik het!

 • De gletsjers en ijstongen die vanuit de Scandinavische landen kwamen tijdens de IJstijd en ons land onder het ijs en grote stenen stopten. Daar wil ik een schadevergoeding voor van Noorwegen, Zweden en Finland.
 • Het vroegere Romeinse Rijk heeft de Bataven bevochten en vermoord. Tijd dat de Italiaanse regering ons eens gaat compenseren voor de verliezen.
 • Net als Spanje voor de Tachtigjarige oorlog, Frankrijk vanwege Napoleon en Engeland vanwege de Engelse oorlogen in de zeventiende eeuw die onze zeehandel lieten stagneren.
 • Verder vind ik dat de Duitsers ons ook nog een schadevergoeding mogen betalen voor de Tweede Wereldoorlog en de Eerste Wereldoorlog. Ja, de Eerste Wereldoorlog, omdat de Duitsers ons niet belangrijk genoeg vonden om binnen te vallen.
 • Verder wil ik een schadevergoeding van de Belgen omdat ze zich in 1831 afscheidden van ons land. Daar is inkomstenderving uit opgetreden.
 • En van de VS wil ik een schadevergoeding omdat ze ons hebben bestolen tijdens de verkoop van de grond waar nu New York op staat.

Kunnen we dan nu weer overgaan tot de orde van de dag en ons niet laten meeslepen door de waan? Dank u.
Ik sluit hierbij het zeikloket.
photo credit: Frank Meeuwsen via photopin cc

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

4 Reacties

 1. Niek

  Ben mijzelf voortdurend aan het toespreken dat ik me over dit onderwerp niet wil laten opnaaien. Want in mijn ogen is het enige dat deze hele discussie doet het rondslingeren van destructieve emoties en heeft het helemaal niets met het onderwerp an sich te maken. Dus jouw stukje valt bij mij in uitstekende aarde, Martha.

  Antwoord
  • Martha

   Fijn! Dank je wel voor je reactie. Ik was het ook zo zat, dat ik me er echt even heel sarcastisch over wilde uitlaten 😉

   Antwoord
   • Karin

    Dat is heel goed gelukt 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest