WhatsApp
Telefoon

#WOT deel 27: Weinig

door | 03 juli 2014 | Overige, WOT | 2 reacties

weinig

Weinig ~ luttel, poco, schaars, spaarzaam, beetje, gering, karig, minst, nauwelijks, zelden

weinig

© Martha


Het eerste wat in mijn hoofd opkomt bij het woord weinig is het liedje Schaarste van het gouden duo Conny Stuart en Annie M.G. Schmidt. “Goddank er komt weer schaarste.”
Ik denk dat het helemaal niet erg is als we weer eens moesten leren leven met schaarste, met weinig. Als ik soms zie hoeveel mensen met twee mobiele telefoons belangrijk doen en altijd het nieuwste van het duurste moeten hebben, dan heb ik daar weinig sympathie voor. Er zijn flink wat mensen die altijd maar meer meer meer moeten hebben. Is het niet een idee om eens minder minder minder te willen?
Er is een citaat van Ghandi dat op internet de ronde doet: “de aarde biedt genoeg voor ieders noden, niet voor ieders hebzucht”. Daarom ben ik blij dat er zoveel mogelijkheden zijn om te delen. Niet iedereen hoeft een cirkelzaag te hebben, als de buurman hem niet gebruikt, zou je hem misschien kunnen lenen.
Terzijde:
Alsof de duvel ermee speelt: op het journaal is nu een item over de deeleconomie. Het is niet alleen handiger, maar ook goedkoper.
Einde terzijde.

Minder, (te) weinig of genoeg?

Ja, die deeleconomie: toekomen met weinig of minder omdat niet iedereen meer alles zelf wil hebben. Misschien gaan we wel weer terug naar de ruileconomie! Ik zie het al helemaal voor me: jij bakt voor mij een brood, ik schrijf voor jou een verhaal dat ik ‘s avonds bij het kampvuur voorlees. Is dat niet ideaal? Geen slijk der aarde en iedereen komt toe met wat hij nodig heeft. Veel minder, weinig, maar genoeg.
Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

2 Reacties

 1. Irene

  Ha en laat ik je nu vertellen dat daar het #dtv principe op is gestoeld… 🙂 Maar dát wist je vast al. 😉

  Antwoord
  • Martha

   Nee dat wist ik niet. Geinig!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest