Logo_InternetbureauDrsPee
WhatsApp
Telefoon

Hoe ik webredacteur ben geworden

door | 20 november 2013 | Overige, School | 1 reactie

gedenksteen Pieter Bas

Even naar Elja’s site en die van Ben om te kijken waar ik vandaag over blog. Een beetje inspiratie opdoen. Soms zit ik echt zonder en dan haal ik daar mijn inspiratie vandaan. Vandaag komt mijn inspiratie uit deze vraag: De reden dat je je vakgebied in bent gerold/geduwd/ervoor hebt gekozen. Van de site van Elja.
gedenksteen Pieter BasToen ik een klein Marthaatje was, wilde ik graag van alles worden, zoals ieder kind. Daar kwam echter niets van terecht. Toen ik een iets grotere Martha was, koos ik ervoor om rechten te gaan studeren. Daarna deed ik een HBO-opleiding tot docent Nederlands. Dat was me te makkelijk en ik kreeg te weinig Nederlands dus na twee jaar startte ik de studie Nederlandse taal en cultuur. Lezen, geschiedenis, mythologie, taalkunde, taalbeheersing. Ik was op mijn plek. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de Moderne Letterkunde met als onderwerp Godfried Bomans’ debuutroman: De memoires en gedenkschriften van Meester Pieter Bas.

webredacteur

Ik met diploma in 2004


Tijdens mijn studie ontstond er iets nieuws: de praktijkstudies. Ik koos voor de praktijkstudie Journalistiek en Nieuwe Media. Ik leerde de eerste beginselen van Microsoft Office programma’s en ik leerde werken met Frontpage. Ja, zo oud. Ik zag de nadelen van dit programma en leerde mezelf HTML te schrijven. Verder leerde ik later ook nog werken met CSS. Ook mezelf aangeleerd.
En zo ben ik de “webredacteur wereld” binnengerold. Geheel toevallig eigenlijk. Ook waren er weinig mensen die zowel HTML als goed Nederlands konden schrijven. Ik was dus best bijzonder, een gewilde combinatie.
Op dit moment heroriënteer ik mij op werk (lees: ik ben werkzoekende en hopelijk snel werkvindend). Ik zou graag als webredacteur aan de slag gaan. Dit is mijn ideale baan. Mocht je leuke vacatures weten in de omgeving van Den Haag, dan houd ik me aanbevolen via Twitter.
Een volgende keer zal ik mij eens toeleggen op een geschreven elevator pitch.

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

1 Reactie

  1. Irene

    Ik denk dat je je rol als webredacteur te laag inschat… Tegenwoordig noemt men dit namelijk ‘Product Manager’… 😉

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest